We find out the division of money the same way as the whole numbers and decimal numbers. The students who are confused to solve dividing money can make use of our Worksheet on Dividing Money. This article helps you out to know how to divide the money with decimals, dividing money word problems, etc.

By referring to our Division of Money Worksheets pdf you can enhance your math skills and also score good marks in the exams. Hence make use of our Money Division Worksheet and test your knowledge by solving the questions provided on this page.

**Do Refer:**

- Word Problems on Dividing Money
- Word Problems on Multiplying Money
- Worksheet on Multiplying Money
- Division of Money

## Dividing Money Worksheets with Solutions

**Question 1.**

Swetha bought 5 dozens of bananas. If the cost of 5 dozen of bananas is RS. 160. what will be the cost of one dozen bananas?

**Solution:**

Given,

Swetha bought 5 dozens of bananas. If the cost of 5 dozen of bananas is RS. 160

Divide the total amount by the number of dozen.

Rs. 160 ÷ 5 = 32

Therefore, the cost of one dozen bananas is Rs. 32

**Question 2.**

If the cost of 20 chairs is Rs. 18400. What will be the cost of each chair?

**Solution:**

Given,

If the cost of 20 chairs is Rs. 18400.

To find the cost of 1 chair we have to divide the total amount by the number of chairs.

Rs. 18400 ÷ 20 = 920

Thus the cost of each chair is Rs. 920

**Question 3.**

10 chocolates cost $72. What is the cost of each chocolate?

**Solution:**

Given,

10 chocolates cost $72.

10 chocolates – $72

1 chocolate – ?

Divide 72 by 10

$72 ÷ 10 = $7.2

Therefore, the cost of each chocolate is $7.2

**Question 4.**

Divide the following amount

i. Rs. 1278 ÷ 8

ii. Rs. 432 ÷ 2

iii. Rs. 2178 ÷ 72

**Solution:**

i. Rs. 1278 ÷ 8

Divide 1278 and 8

Rs. 1278 ÷ 8 = Rs. 159.75

ii. Rs. 432 ÷ 2

Divide 432 by 2.

Rs. 432 ÷ 2 = Rs. 216

iii. Rs. 2178 ÷ 72

Divide 2178 by 72.

2178 ÷ 72 = Rs. 30.25

**Question 5.**

Find the division of the following with 6

i. $12

ii. $90

iii. $18.5

**Solution:**

i. $12

Divide the given money by 6

$12 ÷ 6 = $2

ii. $90

Divide the given money by 6

$90 ÷ 6 = $15

iii. $18.5

Divide the given money by 6

$18.5 ÷ 6 = $3.08

**Question 6.**

Find the division of the following with 8

i. $287

ii. $1278

iii. 6464

**Solution:**

i. $287

Divide the given money by 8

$287 ÷ 8 = $35.87

ii. $1278

Divide the given money by 8

$1278 ÷ 8 = $159.75

iii. 6464

Divide the given money by 8.

$6464÷ 8 = $808

**Question 7.**

Pooja bought 10 books. She paid Rs. 250 to the shopkeeper. What is the cost of each book?

**Solution:**

Given,

Pooja bought 10 books.

She paid Rs. 250 to the shopkeeper.

To find the cost of each book we have to divide the total amount by number of books.

Rs. 250 ÷ 10 = 25

Therefore the cost of each book is Rs. 25

**Question 8.**

Lily, Riya, and Christina went shopping and bought 6 dozen bangles for Rs. 150. Find the cost of 1 dozen bangles.

**Solution:**

Given that,

Lily, Riya, and Christina went shopping and bought 6 dozen bangles for Rs. 150.

We have to find the cost of one dozen bangles by dividing the cost of 6 dozen bangles.

Rs. 150 ÷ 6 = Rs. 25

Therefore the cost of one dozen bangles is Rs. 25

**Question 9.**

Find the division of the following with 32

i. Rs. 178.2

ii. Rs. 8432

iii. Rs. 4231

**Solution:**

i. Rs. 178.2

Here we have to divide the given money by 32

Rs. 178.2 ÷ 32 = Rs. 5.56

ii. Rs. 8432

Here we have to divide the given money by 32

Rs. 8432 ÷ 32 = Rs. 263.50

iii. Rs. 4231

Here we have to divide the given money by 32

Rs. 4231 ÷ 32 = Rs. 132.21

**Question 10.**

Find the division of the following with 2.

i. $132

ii. $36

iii. $42

**Solution:**

i. $132

Here we have to divide the given money by 2

$132 ÷ 2 = $66

ii. $36

Here we have to divide the given money by 2

$36 ÷ 2 = $18

iii. $42

Here we have to divide the given money by 2

$42 ÷ 2 = $21