Money Multiplication is a useful skill similar to whole number multiplication and decimal multiplication. These Worksheets on Multiplying Money help students to score good marks in the exams. We have provided a number of different questions related to money multiplication. Read the questions given in the Worksheet on Multiplying Money and try to solve the problems on your own. You can find word problems on multiplying money, decimal money multiplication in the below section. You can verify your solutions in multiplying money worksheets with solutions and understand where you were lagging.

Do Refer:

## Multiplying Money Worksheets with Answers

**Question 1.**

The cost of one liter of milk is Rs. 54.50. What will be the cost of 4 liters of milk?

**Solution:**

Given,

The cost of one liter of milk is Rs. 54.50.

We need to find the cost of 4 liters of milk.

Multiply money with the number of liters.

We see that there are two decimal points. After the result, we can add the points after two numbers from the right to left.

So, the answer is 218.00

Therefore, the cost of 4 liters of milk is Rs. 218.00

**Question 2.**

A pack of cheese cost Rs. 91.00. What is the cost of 7 cheese packets?

**Solution:**

Given,

A pack of cheese cost Rs. 91.00.

We need to find the cost of 7 cheese packets.

Therefore the cost of 7 cheese packets is Rs. 637.

**Question 3.**

Multiply the following numbers by arranging the amount in columns.

(i) Rs. 15 × 6

(ii) Rs. 12 × 9

(iii) 35 paisa × 7

**Solution:**

(i) Rs. 15 × 6

We have to arrange the given numbers in columns.

The answer is Rs. 90

(ii) Rs. 12 × 9

We have to arrange the given numbers in columns.

Thus the answer is Rs. 108

(iii) 35 paisa × 7

We have to arrange the given numbers in columns.

Thus the answer is 245 paise

**Question 4.**

Multiplying money Rs. 18.90 × 3

**Solution:**

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

Rewrite the product with two decimal places.

So, the answer is 56.70

Therefore the multiplication of money is Rs. 56.70

**Question 5.**

The cost of one chocolate packet is Rs. 90. What will be the cost of 10 chocolate packets?

## Solution:

Given,

The cost of one chocolate packet is Rs. 90.

1 – Rs. 90

10 – ?

90 × 10 = 900

Thus the cost of 10 chocolate packets is Rs. 900.

**Question 6.**

If a sketch pen costs Rs. 9. What is the cost of 7 such sketch pens?

**Solution:**

Given,

A sketch pen costs Rs. 9.

1 – 9

7 – ?

9 × 7 = 63

Therefore the cost of 7 such sketch pens is Rs. 63.

**Question 7.**

Newton earns $10.4 per hour. How much will he earn for 12 hours?

**Solution:**

Given,

Newton earns $10.4 per hour.

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

10.4 × 12

Rewrite the product with two decimal places.

So, the answer is 124.80

Therefore, Newton earns $124.80 for 12 hours

**Question 8.**

Harry bought 9 packets of chocolates and 7 packets of coconut cookies. The cost of 1 packet of chocolate is Rs. 52.50 and the cost of 1 packet of cookies is Rs. 105. How much did Harry spend to buy chocolates and coconut cookies?

**Solution:**

Given,

Harry bought 9 packets of chocolates and 7 packets of coconut cookies.

The cost of 1 packet of chocolate is Rs. 52.50 and

1 chocolate packet – Rs. 52.50

9 packets – ?

Rs. 52.50 × 9

Rewrite the product with two decimal places.

The answer is 472.50.

The cost of 9 chocolate packets is Rs. 472.50

the cost of 1 packet of cookies is Rs. 105.

7 packets – ?

105 × 7 = 735

The cost of 7 coconut cookies is Rs. 735

Total bill is Rs. 472.50 + Rs. 735 = 1207.50

Therefore, Harry spends to buy chocolates and coconut cookies are Rs. 1207.50

**Question 9.**

Multiply the following

i. Rs. 10.50 × 3

ii. 90 paisa × 2

iii. Rs. 17 × 6

**Solution:**

i. Rs. 10.50 × 3

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

Rewrite the product with two decimal places.

The answer is Rs. 31.50

ii. 90 paisa × 2

The amount is 180 paise.

iii. Rs. 17 × 6

The answer is Rs. 102

**Question 10.**

Eight friends bought candy floss at the fair and each paid $4.50. What was the total bill?

**Solution:**

Given,

Eight friends bought candy floss at the fair and each paid $4.50

8 × $4.50 = $36.00

Therefore the total bill is $36.

**Question 11.**

John bought 2 kg grapes and 5 kg apples. If the cost of 1 kg grape is Rs. 72 and 1 kg apple is Rs 205. How much money did John spend to buy apples and grapes?

**Solution:**

Given,

John bought 2 kg grapes and 5 kg apples. If the cost of 1 kg grape is Rs. 72 and 1 kg apple is Rs 205.

1 kg grape – Rs. 72

2 kg grape – ?

Rs. 72 × 2 = Rs. 144

The cost of 1 kg apple is Rs. 205

1 kg – Rs. 205

5 kg – ?

Rs. 205 × 5

Thus John spends to buy apples and grapes is Rs. 144 + Rs. 1025 = Rs. 1169

**Question 12.**

Tom bought 3 dozens of ballons. The cost of 1 balloon is Rs.2. Find the total bill that Tom give to the shopkeeper?

**Solution:**

Given,

Tom bought 3 dozens of ballons. The cost of 1 balloon is Rs.2.

1 balloon – Rs. 2

1 dozen = 12 balloons

3 dozens = 12 × 3 = 36 balloons

36 × Rs. 2 = Rs. 72

Therefore the total bill that Tom give to the shopkeeper is Rs. 72.

**Question 13.**

Multiply the following

(i) Rs. 2.50 × 9

(ii) Rs. 27. 15 × 3

(iii) 12 paisa × 4

**Solution:**

(i) Rs. 2.50 × 9

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

The answer is Rs. 22.50

(ii) Rs. 27. 15 × 3

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

The answer is Rs. 81.45

(iii) 12 paisa × 4

The answer is 48 paise.

**Question 14.**

Multiply Rs. 25.60 by 7.

**Solution:**

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

Now rewrite the product with two decimal places.

Therefore the answer is Rs. 179.20

**Question 15.**

Multiply Rs. 75.20 paise by 2

**Solution:**

Amounts to be multiplied by a number.

Ignore the decimal points and multiply the same like the whole number. After the multiplication, add the decimal points from the right in the product.

Now rewrite the product with two decimal places.

Therefore the answer is Rs. 150.40