By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 73 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 73

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

**Ones**Â Place Value

3 + 7 = 10

Put the 0 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

**Tens**Â Place Value

1 + 2 + 4 = 7

Put the 7 in Tens place

Question 2.

Draw a seven-by-two array.

Answer:

Explanation:

2 rows x 7 columns is called as seven-by-two array.

Question 3.

3 Ã— 5 =

Answer:

15

Explanation:

3 x 5 = 15

The product of 3 and 5 is 15

Question 4.

How many rows of 4 make 12?

_____________

Answer:

3

Explanation:

3 x 4 = 12

Area = number of rows x number of columns

12 divided by 4 is 3

Question 5.

Are equal fractions shaded on the drawings below?

Circle: yes no

Answer:

Yes

Explanation:

In the first rectangle

6 units are shaded

In the second rectangle

6 units are shaded

Question 6.

Fill in the missing number.

410, 400, ___, 380, 370

Answer:

410, 400, 390, 380, 370

Explanation:

The above pattern is less by 10

410 – 10 = 400

400 – 10 = 390

Question 7.

Write in order from lightest to heaviest: pencil, paper clip, book.

______________________

______________________

Answer:

book, paper clip and pencil

Explanation:

Book will be heavier than pencil

and pencil is heavier than paper clip.

Question 8.

What tool would you use to measure temperature: a thermometer or a scale?

______________________

Answer:

a thermometer

Explanation:

A thermometer isÂ that enables you to measure your temperature or temperature gradient.

Question 9.

What is the mode of bedtimes?

______________________

student’s Bedtimes

Terri | 8:30 P.M. |

Juan | 9:00 P.M. |

Stephanie | 8:00 P.M. |

Param | 8:30 P.M. |

Damion | 8:30 P.M. |

Answer:

half an hour

Explanation:

8:30

It’s a tab you can go to in order to designate a time for your phone to dim and mute your notifications.

Question 10.

A yo-yo costs $1.35. You pay with $1.50. The cashier gives you back two coins for change. What are the two coins?

_____________

Answer:

one dime and one nickel.

Explanation:

A yo-yo costs $1.35.

You pay with $1.50.

1.50 – 1.35 =Â 15 cents

he gives one dime and one nickel.