By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 74 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 74

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

9 is greater than 0 so you must regroup:

Take 1 from 4, so 4 becomes 3.

Add 10 to 0, so 0 becomes 10.

40 – 19 = 21

Question 2.

Ten times zero is ___.

Answer:

Zero

Explanation:

10 x 0 = 0

Multiplying a number by 0 makes the product equal to zero.

Question 3.

10 Ã— 10 = ______

Answer:

100

Explanation:

10 x 10 = 100

The product of 10 and 10 is 100.

Question 4.

Is 91 an even or an odd number?

______________

Answer:

odd number

Explanation:

An even number id divided by 2 the remainder is 0

and the odd number is not divisible by 2/a whole number that is not able to be divided by two into two equal whole numbers The numbers 1, 3, 5, and 7 areÂ *o*dd numbers.

Question 5.

What is the value of the digit 1 in the number 541?

______________

Answer:

one

Explanation:

five hundred forty one

1place in the above number is one only.

Question 6.

6 Ã— = 60

Answer:

6 x 10 = 60

Explanation:

60 divided by 6 is 10

Division and multiplication are inversely proportional.

Question 7.

What is the month before September?

_______________

Answer:

August

Explanation:

A year has 12 months

September is the 9th moth of the year

so, a month before September is August.

Question 8.

Circle the solid with the larger volume.

______________

Answer:

Explanation:

The volume of the first solid figure is 3 cubic units and

the second solid figure is 5 cubic units.

Question 9.

How many faces does a cube have?

______________

Answer:

6 faces

Explanation:

*Cube* is a solid three-dimensional figure 3d

which has 6 square faces, 8 vertices and 12 edges.

Question 10.

The train left the station at 5:20 A.M. The train ride lasts 50 minutes. What time will the train arrive at its destination?

______________

Answer:

6:10A.M.

Explanation:

The train left the station at 5:20 A.M.

The train ride lasts 50 minutes.

5:20 + 0:50 = 6 :10 A.M.

the train arrive at its destination at 6:10A.M.