# 180 Days of Math for Third Grade Day 72 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 72 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 72

Directions Solve each problem.

Question 1.
17 – 7 = 10
Explanation:
17 – 7 = 10
The difference of 17 and 7 is 10

Question 2.
How many sides are there on 6 triangles?
______________
18 sides are there on 6 triangles
Explanation:
A triangle has 3 sides
6 x 3 = 18 sides

Question 3.
7 × 3 = 7 x 3 = 21
Explanation:
The product of 7 and 3 is 21
7 x 3 = 21
3 x 7 = 21

Question 4.
What number follows 34?
______________
35
Explanation:
The number after 34 is 35
34 + 1 = 35
To find the after number we have to add 1

Question 5.
How many quarters are there in $5.00? ______________ Answer: 20 cents Explanation:$1 = 4 quarters
5 x 4 = 20 quarters
1 quarter = 25 cents
4 x 25 = 100 cents

Question 6.
Fill in the missing number.
33, ___, 39, 42, 45
33, 36, 39, 42, 45
Explanation:
The above pattern is add by 3
33 + 3 = 36
36 + 3 = 39

Question 7.
Thursday is June 20th. What is one week from that date?
______________
Thursday is June 28th
Explanation:
Thursday is June 20th.
A week has 7 days
after 7 days same day repeats
so, the 28th is again Thursday

Question 8.
How many hours are there from 11 P.M. to 3 A.M.?
______________
4 hours
Explanation:
The formula for calculating elapsed time is elapsed time = end time – start time.
Subtract the minutes and hours separately.

Question 9.
List the angles from largest to smallest.
______________ C, A and then B
Explanation:
C is a right angle triangle
right angle triangle has 90 degrees
B is 20 degrees and C is 35 degrees.

Question 10.
One-fourth of the circle is green. There is twice as much red as green. The rest is blue. Color the circle to match the data.  