# 180 Days of Math for Third Grade Day 54 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 54 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 54

Directions Solve each problem.

Question 1.

Explanation:
The difference of 45 and 9 is 36
So, 45 – 9 = 36.

Question 2.
5 × 7 =

Explanation:
The product of 5 and 7 is 35
So, 5 x 7 = 35.

Question 3.
How many are in 9 groups of 7?
____________
63

Explanation:
9 groups of 7
= 9 x 7
= 63
So, 9 groups of 7 is 63.

Question 4.
Is 76 an even or an odd number?
____________
Even  number

Explanation:
A number that is divisible by 2 is a even number
The number 76 is divisible by 2
So, 76 is an even number.

Question 5.
What is the value of the digit 3 in the number 371?
________________
300

Explanation:
371 = 3 hundreds 7 tens and 1 ones
As 3 is in hundreds place 3 x 100 = 300
The value of digit 3 in the number 371 is 300.

Question 6.
63 + = 72

Explanation:
72 – 63 = 9
So, 63 + = 72

Question 7.
How many hours are there from 7 P.M. to 1 A.M.?
________________
6 hours

Explanation:
Start at 7
Count till 12
There are 5 hours
From 12 to 1
There is 1 hour
5 +1 = 6
So, there are 6 hours from 7 P.M to 1 A.M.

Question 8.
Is a tulip taller or shorter than 1 meter?
________________
A tulip is shorter than 1 meter

Explanation:
A tulip flower is not so long
So, it can be measured in cm’s
Therefore, it will be shorter than 1 meter.

Question 9.
How many edges does the solid have?
________________

8 edges

Explanation:
A cuboid has 6 faces, 8 edges and 12 vertices
So, it has 8 edges.

Question 10.
Sue, Eric, and Jody are standing in line. Eric is last. Jody is not first. What is the order of the children?
________________