By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 56 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 56

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

116 – 27 =

Answer:

Explanation:

The difference of 116 and 27 is 89

166 – 27 = 89

So, the missing number is .

Question 2.

Draw an array of 6 rows of 5.

Answer:

Explanation:

I drew 6 rows of 5 flowers in each roe

So, 6 x 5 = 30

There are 30 flowers in all.

Question 3.

9 Ã— 3 =

Answer:

27

Explanation:

The product of 9 and 3 is 27

9 x 3 = 27

So, the missing number is .

Question 4.

What is the ordinal number before the 91st?

_______________

Answer:

90th

Explanation:

The number before 91 is 90

So, ordinal of 90 is 90th.

Question 5.

What is the total value of these coins?

_______________

Answer:

80 cents

Explanation:

There are 3 quarters

3 x 25 = 75 cents

There is 1 nickel

1 x 5 = 5 cents

75 + 5 = 80

The value of the above coins is 80 cents.

Question 6.

25 5 = 5

Answer:

25 5 = 5

Explanation:

The division of 25 and 5 is 5

So, the missing symbol isÂ .

Question 7.

The soccer game starts at 7:15 and ends 1 hour and 15 minutes later. What time does it end?

_______________

Answer:

8:30

Explanation:

The soccer game starts at 7:15 and

ends 1 hour and 15 minutes later

Add 1 hour to 7:15

8:15

Add 15 minutes

8:30

SO, the soccer games ends at 8:30.

Question 8.

Which is more likely for the length of a nap: 1 hour or 1 minute?

_______________

Answer:

1 hour

Explanation:

1 minutes is very small to take a nap

So, 1 hour is more likely for the length of a nap.

Question 9.

Circle the shapes that are squares.

Answer:

Explanation:

I drew circles around the shapes A and B

They are squares.

Question 10.

Together, Sammy and Trent have 14 toy cars. Half of the cars are Sammyâ€™s. How many cars belong to Trent?

_______________

Answer:

7 toy cars

Explanation:

Together, Sammy and Trent have 14 toy cars

Half of the cars are Sammyâ€™s

Divide 14 into 2 equal halves

Use doubles fact: 7 + 7 = 14

So, 7 toy cars belong to Trent.