180 Days of Math for Third Grade Day 38 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 38 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 38

Directions Solve each problem.

Question 1.
25 – 17 = 180 Days of Math for Third Grade Day 38 Answers Key 1
Answer:
25 – 17 =

Explanation:
The difference of 25 and 17 is 8
So, 25 – 17 = 8.

Question 2.
180 Days of Math for Third Grade Day 38 Answers Key 2
Answer:

Explanation:
The product of 3 and 2 is 6
So, 3 x 2 = 6.

Question 3.
Draw 8 rows of 5 items.
Answer:

Explanation:
I drew 5 items
I drew 8 rows of 5 items in each row.

Question 4.
What is the numeral for five hundred forty-three?
_____________
Answer:
543

Explanation:
The numeral for five hundred forty-three is 543.

Question 5.
How many hundreds are there in 424?
_____________
Answer:
4 hundreds

Explanation:
The number 424 is four hundred twenty four
So, 4 is in hundreds place
So, there are 4 hundreds in the number 424.

Question 6.
4 × 180 Days of Math for Third Grade Day 38 Answers Key 3 = 2 × 10
Answer:
4 x  = 2 x 10

Explanation:
2 x 10 = 20
Divide 20 by 4
20 / 4 = 5
So, 4 x 5 = 2 x 10
The missing number is 5.

Question 7.
Write the time in words.
_____________
Answer:
Five past three.

Explanation:
The time now is 3:05
So, it is five past three in words.

Question 8.
Which covers the larger area: the classroom floor or the door?
_____________
Answer:
The classroom floor

Explanation:
The floor of the classroom is big than the door
So, it covers the larger area.

Question 9.
Flip the shape and draw it.
180 Days of Math for Third Grade Day 38 Answers Key 4
Answer:

Explanation:
I flipped and drew the same shape again and again.

Question 10.
Mom has 6 vases. She has 18 flowers. She wants to put an equal number of flowers in each vase. How many flowers will go in each vase?
______________
Answer:
3 flowers in each vase

Explanation:
Mom has 6 vases
She has 18 flowers
She wants to put an equal number of flowers in each vase
Divide 18 by 6
18 / 6 = 3
3 flowers will go in each vase.

Leave a Comment

Scroll to Top