By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 33 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 33

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

38 – 16 =

Answer:

Explanation:

The difference of 38 and 16 is 22

So, 38 – 16 = .

Question 2.

You have 9 branches with 2 flowers on each branch. How many flowers do you have altogether?

____________

Answer:

18 flowers

Explanation:

There are 9 branches with 2 flowers on each branch

9 x 2 = 18

So, there are 18 flowers altogether.

Question 3.

Answer:

Explanation:

The product of 7 and 8 is 56

That is 7 x 8 = 56.

Question 4.

How many groups of 5 are there in 25?

____________

Answer:

5 groups

Explanation:

To find the number of groups of 5 in 25

Divide 25 with 5

25 / 5 = 5

So, there will be 5 groups of 5 in 25.

Question 5.

How many dimes are there in $2.00?

____________

Answer:

20 dimes

Explanation:

$1 = 100 cents

1 dime is 10 cents

So, 10 dimes = 1$

Therefore, 2$ = 20 dimes.

Question 6.

$1.00 will buy how many 10Â¢ candies?

______________

Answer:

10 candies

Explanation:

$1 = 100 cents

1 dime is 10 cents

So, 10 dimes = 1$

Therefore, 1$ can buy ten(10) 10Â¢ candies.

Question 7.

What time is shown?

______________

Answer:

5:15

Explanation:

In the above clock the hours hand shows 5

The minutes hands show 3 that is 15 minutes

The time is 5:15 that is quarter past 5.

Question 8.

Which is shorter: a ruler or a yardstick?

____________

Answer:

A ruler

Explanation:

A ruler is 1 feet long

A yard stick is 3 feet long

So, ruler is shorter than yardstick.

Question 9.

What is this solid?

____________

Answer:

Cylinder

Explanation:

A solid shape is the shape that has 3 dimensions

The solid shape in the above figure is a cylinder.

Question 10.

A new sharpener costs 65Â¢. How many nickels do I need to buy one?

________________

Answer:

13 nickels

Explanation:

A new sharpener costs 65Â¢

1 nickel is 5 cents

So, 65 / 5 = 13

Therefore, 13 nickels are needed to buy one new sharpener.