By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 36 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 36

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The difference of 40 and 18 is 22

So, 40 – 18 = 22.

Question 2.

True or false?

6 Ã— 2 = 3 Ã— 4

________

Answer:

True

Explanation:

6 x 2 = 12

3 x 4 = 12

So, 6 x 2 = 3 4 4 is true.

Question 3.

8 Ã— 9 =

Answer:

8 x 9 =

Explanation:

The product of 8 and 9 is 72

So, 8 x 9 = 72.

Question 4.

What is the next even number after 62?

____________

Answer:

64

Explanation:

The even number after 62 is 64.

Question 5.

$2.10 + $0.65 = ___ .

Answer:

$2.75

Explanation:

$2.10 + $0.65 =

0.10 + 0. 65 = 0. 75

Add $2 and $0.75= $2.75.

Question 6.

Fill in the missing number.

15, 18, ____, 24, 27

Answer:

21

Explanation:

The numbers in the pattern are multiples of 3

After 18 the next multiple of 3 is 21

So, the missing number in the pattern is 21

the pattern is 15, 18, 21, 24, 27.

Question 7.

What time is shown?

____________

Answer:

8 o clock

Explanation:

The clocks shows hours hand at 8 and minutes hand is on 12

It means 8 o clock.

Question 8.

Circle the group of tables that would need the larger tablecloth.

Answer:

Explanation:

The first group has 5 tables

The second group has 6 tables

6 > 5

So, second group of tables need larger tablecloth

I drew a circle around second group of tables.

Question 9.

How many edges are there on a cube?

____________

Answer:

1 edge

Explanation:

A cone has 2 faces and 1 edge at the top.

Question 10.

If you add 100 to me, you get 452. What number am I?

______________

Answer:

352

Explanation:

If you add 100 to me, you get 452

So, subtract 100 from 452 to find the number

452 – 100 = 352

So, the number is 352.