By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 40 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 40

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The sum of 328 and 46 is 374

328 + 46 = 374.

Question 2.

What are 6 groups of 8?

___________

Answer:

48

Explanation:

6 groups of 8

6 x 8 = 48

So, 6 groups of 8 is 48.

Question 3.

8 Ã— 3 =

Answer:

8 x 3 =

Explanation:

The product of 8 and 3 is 24

8 x 3 = 24

So, the missing number is 24.

Question 4.

What number follows 63?

_____________

Answer:

64

Explanation:

The number that comes after 63

Start at 62 Count 1 more

63 after 64

The number that follow 63 is 64.

Question 5.

What is the total value of these coins?

______________

Answer:

73 cents

Explanation:

There are 2 Quarters

2 x 25 =50

There are 2 dimes

2 x 10 = 20

There are 3 pennies

3 x 1 = 3

Add al

50 + 20 + 3 = 73

The total value of the above coins is 73.

Question 6.

Fill in the missing number.

650, 550, 450, ____ , 250

Answer:

350

Explanation:

The above pattern shows the decrease in the numbers by 100’s

450 – 100 = 350

So, the missing number in the pattern is 350

The pattern is 650, 550, 450, 350, 250.

Question 7.

What day of the week comes before Thursday?

___________

Answer:

Wednesday

Explanation:

The day of the week that comes before Thursday is Wednesday.

Question 8.

Show 6:15 on the clock.

Answer:

Explanation:

I drew hours hand on 6 to show 6 o clock

I drew minutes hand on 3 to show 15 minutes

So, i drew 6:15 on the clock.

Question 9.

Which shape has 6 sides?

_____________

Answer:

Hexagon

Explanation:

A hexagon is a 6 sided solid shape.

Question 10.

You see 36 wheels. How many cars are there?

_________________

Answer:

9 cars

Explanation:

A car has 4 wheels

If i see 36 wheels

To find the number of cars i see divide 36 with 4

36 / 4 = 9

So, there are 9 cars.