# 180 Days of Math for Third Grade Day 28 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 28 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 28

Directions Solve each problem.

Question 1.
13 + 8 = 21,

Explanation:
When 13 is added to 8 we get
13
+8
21

Question 2. 21,

Explanation:
Given to find the product of 7 X 3 so
7
X 3
21,
therefore, 7 X 3 = 21.

Question 3.
How many sides are there on 4 squares?
______16 sides___________
16 sides,

Explanation:
A square has 4 sides so number of sides are there on a
4 squares is 4 x 4 = 16 sides.

Question 4.
What is the next odd number after 29?
______31___________
31,

Explanation:
the next number after 29 is 30 but 30 is
multiple and divisible by 2 it is a even so next
number after 30 is 31 which is not multiple or divisible by 2
so the next odd number after 29 is 31.

Question 5.
How many tens are in 79?
_______7 tens__________
7 tens,

Explanation:
In the number 79 there are 7 tens.

Question 6.
15 3 = 12
-,

Explanation:
Given 15 ___ 3 = 12 to find missing symbol,
so if we add 15 + 3 it is 18 which is not equal to 12,
If we subtract 15 – 3 we get 12 which is equal to 12,
If we multiply 15 by 3 we get 45 which is not equal and
If we divide 15 by 3 we get 5 which is not equal so
the missing symbol is subtraction -.

Question 7.
What is the month before August?
______July___________
July,

Explanation:
The month before August is July.

Question 8.
Show a quarter to 9 on the clock.  Explanation:
Shown a quarter to 9 that is 8:45 on the clock above.

Question 9.
What shapes are used to create the large rectangle? Squares,

Explanation:
Squares shapes are used to create the large rectangle.

Question 10.
An eraser costs 11¢. A pencil costs 15¢. A sharpener costs 24¢.
You have 65¢. If you buy all 3 items, how much money will you have left?
_____15¢____________