By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 27 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 27

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

21,

Explanation:

Given to find 35 – 14,

35

-14

21.

Question 2.

What are 5 groups of 5?

____25_______

Answer:

25,

Explanation:

Asking to find 5 groups of 5, So

5 X 5 = 25.

Question 3.

9 Ã— 2 =

Answer:

18,

Explanation:

Given to find the product of 9 X 2,

9

X 2

18,

therefore 9 X 2 = 18.

Question 4.

Circle 3 groups of 3.

Answer:

Explanation:

Circled 3 groups of 3 as shown above.

Question 5.

What is the value of the digit 6 in the number 461?

Answer:

6 tens,

Explanation:

The value of the digit 6 in the number 461 is 6 tens.

Question 6.

5 + 5 + 5 + 5 = Ã— 5

Answer:

4,

Explanation:

Given to find the missing number in

5 + 5 + 5 + 5 = ___ Ã— 5, As left side we have

addition of 5 four times so it is clear that right

side it is 4 times 5, therefore the missing number is 4.

Question 7.

What time is shown?

___4:30________

Answer:

4:30,

Explanation:

The time shown in the clock above is 4:30.

Question 8.

Which would hold more: a cup or a big jug?

_____a big jug______

Answer:

a big jug,

Explanation:

If we compare between a cup or a big jug

obviously a big jug will hold more, so a big jug is more.

Question 9.

Draw a robot. Use 1 square, 4 rectangles, and 3 circles.

_____________

Answer:

Explanation:

Drawn a robot above using 1 square, 4 rectangles and 3 circles.

Question 10.

A math book is 3 cm thick. How thick is a stack of 7 math books?

____21 cm_________

Answer:

21 cm,

Explanation:

Given a math book is 3 cm thick. So thickness is a stack of

7 math books is 7 X 3 cm = 21 cm.