By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 2 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 2

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

5,

Explanation:

Given to subtract 15 from 20 so we get 5.

Question 2.

9 × 5 = _45__

Answer:

9 x 5 = 45,

Explanation:

We multiply 9 by 5 we get 45.

Question 3.

4 groups of 10 is __40__.

Answer:

40,

Explanation:

4 groups of 10 is 4 X 10 = 40.

Question 4.

What is the numeral for forty-two?

_____42________

Answer:

42,

Explanation

The numeral for forty-two is 42.

Question 5.

What fraction of this shape is shaded?

______________

Answer:

1/4,

Explanation:

The fraction of the shape shaded is out of 4 parts

1 part is shaded so it is 1/4.

Question 6.

4 + 5 = + 4

Answer:

4 +5 = 5 + 4

Explanation:

Given 4 + 5 = ____ + 4, as if we add

4 + 5 we get 9 and 9 – 4 = 5 so the

missing number is 5.

Question 7.

How many days are in June?

___30 days__________

Answer:

30 days,

Explanation:

As we know June month has 30 days.

Question 8.

Write the time in words.

___6 o’ clock__________

Answer:

6 o’ clock,

Explanation:

The time in words is 6 o’ clock.

Question 9.

Does the drawing show a tip, slide, or turn?

_____slide________

Answer:

Slide,

Explanation:

The drawing show a slide.

Question 10.

Grandma made 20 cookies. We ate 13. How many are left?

____7 cookies_________

Answer:

7 cookies,

Explanation:

Given Grandma made 20 cookies and ate 13,

so left are 20 – 13 = 7 cookies.