By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 3 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 3

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

16 + 3 = _19__

Answer:

16 + 3 = 19,

Explanation:

Given 16 + 3, adding 3 to 16 we get 19.

Question 2.

Answer:

100,

Explanation:

Given to multiply 5 with 20 ,

by multiplying 5Â by 20 we get 100.

Question 3.

Draw 9 rows of 2 squares.

Answer:

Explanation:

Drawn 9 rows of 2 squares as shown above.

Question 4.

Circle half of the monkeys.

Answer:

Explanation:

There are 6 monkeys half means 6/2 = 3 monkeys,

so circled half 3 of the monkeys as shown above.

Question 5.

What is the value of the digit 1 in the number 13?

_______10__________

Answer:

10

Explanation:

Given number is 13, the value of the digit 1 in the given

number isÂ as tens place so it is 10.

Question 6.

Fill in the missing number.

18, 16, ___, 12, 10

Answer:

18,16,14,12,10,

Explanation:

Given numbers are 18,16, ___ 12,10 if we see

16 is 2 less than 18 and 10 is 2 less than 12, therefore

numbers are reducing 2 as we move. So the missing number

is 16 – 2 = 14, therefore the numbers are 18,16,14,12,10.

Question 7.

Name the days of the weekend.

__Saturday and Sunday_______________

Answer:

Saturday and Sunday,

Explanation:

There are 7 days of the week, but they can be divided into two categories:

weekdays and weekend. There are 5 weekdays:

Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, and Friday;

while Saturday and SundayÂ are part of the weekend.

Question 8.

Record the line length.

____5 cm________

Answer:

5 cm,

Explanation:

Given scale so the line length is having 5 cm.

Question 9.

Circle the pyramids.

Answer:

Explanation:

Circled the 2 given pyramids as shown above.

Question 10.

Tara has a red shirt, a green shirt, and blue pants.

If she wears only one shirt at a time, how many different

outfits can she make?

________2 outfits_________

Answer:

2 outfits,

Explanation:

Given Tara has a red shirt, a green shirt, and blue pants.

If she wears only one shirt at a time,different outfits can

she make are 1. red shirt and blue pants and

2. green shirt and blue pants.

Therefore Tara can make 2 outfits.