By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 166 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 166

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

20 – 18 =

Answer:

20 – 18 = 2

Subtracting 18 from 20 then we get 2.

Question 2.

8 Ã— 5 =

Answer:

8 Ã— 5 = 40

Multiplying 8 with 5 we get 40.

Question 3.

Seven times twenty is __________

Answer:

Seven times twenty is 20 + 20 + 20 + 20 + 20 + 20 + 20 = 140.

Question 4.

What number follows 495?

Answer:

The number follows 495 is 496.

Question 5.

$12.00 + $8.00 + $2.50 = _________

Answer:

$12.00 + $8.00 + $2.50 = $22.50.

Question 6.

32 + = 51

Answer:

51 – 32 = 19

So, 32 + 19 = 51

Question 7.

__________ gallon(s) = 4 quarts

Answer:

1 quart = 0.25 gallon.

1 gallon = 4 quarts

Question 8.

It will be 9:00 in ten minutes. Write the current time.

Answer:

The correct time is 8 : 50

Question 9.

Are these lines perpendicular?

Circle:

yes

no

Answer:

No, these lines are not perpendicular.

Question 10.

A pizza parlor sold 72 pizzas one night. One-third of the pizzas were pepperoni. How many pepperoni pizzas were sold?

Answer:

Given that,

A pizza parlor sold 72 pizzas in one night.

1/3 pizzas were pepperoni.

The total number of pepperoni sold is 72/3 = 24.

Therefore 24 pepperoni pizzas were sold.