180 Days of Math for Third Grade Day 162 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 162 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 162

Directions: Solve each problem.

Question 1.

Answer:

Subtracting 24 from 47 then we get 23.

Question 2.
Six times ten is __________.
Answer:
Six times ten is adding six times ten.
Six times ten is 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 60.
Six times ten is 60.

Question 3.
82 Ã— 0 =
Answer:
82 Ã— 0 = 0
Multiplying 82 with 0 is 0.
Any number multiplied by 0 is 0.

Question 4.
What is the next even number after 680?
Answer:
The next even number after 680 is 682.

Question 5.
True or false?
$$\frac{1}{8}$$ is less than $$\frac{3}{8}$$.
Answer:
$$\frac{1}{8}$$ = 1/8
$$\frac{3}{8}$$ = 3/8
1/8 is lessthan 3/8.

Question 6.
Fill in the missing number.
227, 231, _______, 239, 243
Answer:
231 – 227 = 4
243 – 239 = 4
so, 231 + 4 = 235.
235 + 4 = 239.
The missing the number is 235.

Question 7.
Name the first month of the year.
Answer:
The first month of the year is January.

Question 8.
A movie starts at 7:20 P.M. It lasts for 2 hours and 10 minutes. What time will the movie end?
Answer:
Given that,
The movie starts at 7:20 P.M.
It lasts for 2 hours and 10 minutes.
The movie end time is 7:20 + 2:10 = 9:30.

Question 9.
Is the object below a prism, a pyramid, or a cylinder?

Answer:
The shape of the object is a cylinder.

Question 10.
There are 42 crackers in a box. There are 6 people at a party. If the crackers are shared equally, how many will each person get?
Answer:
Given that,
The total number of crackers in a box is 42.
The total number of people at a party is 6.
Therefore, The total number of crackers for each person is 42/ 6 = 7.
There are 7 crackers for each person.

Scroll to Top
Scroll to Top