By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 167 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 167

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

104 – 36 =

Answer:

104 – 36 = 68

Subtracting 36 from 104 is 68.

Question 2.

3 Ã— 12 =

Answer:

3 Ã— 12 = 36

Multiplying 3 with 12 then we get 36.

Question 3.

Answer:

Question 4.

How many 2s are in 18?

Answer:

2s in 18 is 18/2 = 9.

There are 9 twos in 18.

Question 5.

If you subtract 3 dimes from the coins below, how much money will be left?

Answer:

Here we have 4 dimes and 2 quarters.

1 dime = $0.1

1 quarter = $0.25

2 quarter = 2 Ã— $0.25 = $0.5

If we subtract 3 dimes from the above coins we have $0.1 + $0.5 =$0.6.

$0.6 money will be left.

Question 6.

Fill in the missing number.

61, ______, 55, 52, 49

Answer:

49 + 3 = 52

52 + 3 = 55

55 + 3 = 58

58 + 3 = 61.

The missing number is 58.

Question 7.

Which is shorter: 5 inches or \(\frac{1}{2}\) foot?

Answer:

\(\frac{1}{2}\) foot = 1/2 foot.

1/2 = 0.5 foot

0.5 foot = 6 inches.

5 inches is shorter.

Question 8.

How many weeks are there in a year?

Answer:

52 weeks are there in a year.

Question 9.

Circle the rhombus.

Answer:

Question 10.

A good reader should recognize 99 out of every 100 words when reading. How many words should a good reader recognize out of every 1,000 words?

Answer:

Given that,

The total number of words that the good reader recognizes out of 100 is 99.

The words that the good reader recognizes out of 1000 is 100 Ã— 10 = 1000

For one hundred = 99

For ten hundred = 990.

Therefore 990 words are recognized out of 1000.