By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 10 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 10

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

12 + 7 =

Answer:

19,

Explanation:

Given to add 12 + 7 we get

12

+7

19,

So 12 + 7 = 19.

Question 2.

Answer:

32,

Explanation:

Given to multiply 8 by 4 we get

8

X 4

32.

Question 3.

Draw 9 rows of 10 dots.

Answer:

Explanation:

Drawn 9 rows of 10 dots as shown above.

Question 4.

How many digits are there in 19?

____2 digits_________

Answer:

2 digits,

Explanation:

Number of digits are there in 19 are 2 digits,

1 digit is 1 and other digit is 9.

Question 5.

What is the value of the digit 3 in the number 13?

______3________

Answer:

3

Explanation:

The value of the digit 3 in the number 13 is 3.

Question 6.

6 + 9 = 10 +

Answer:

5,

Explanation:

Given to find 6 + 9 = 10 + ___,

6 + 9 = 15,

so 15 – 10 = 5 therefore 6 + 9 = 10 + 5.

Question 7.

Show 8:15 on the clock.

Answer:

Explanation:

Shown 8:15 on the clock above.

Question 8.

Which has a smaller surface area: a 12-inch ruler or this sheet of paper?

Answer:

12 – inch ruler,

Explanation:

Given to find smaller surface area between

12-inch ruler or this sheet of paper as ruler is not

as wider as sheet of paper so ruler has smaller surface area.

Question 9.

A coin is tossed 10 times. It lands with heads up 6 times. It lands with tails up 4 times. Record the data in the chart below using tally marks.

Coin Tosses

Heads | |

Tails |

Answer:

Explanation:

Given a coin is tossed 10 times. It lands with heads up 6 times.

It lands with tails up 4 times. Recorded the data in the chart

above using tally marks.

Question 10.

A class can have 20 students. There are 18 students ¡n class now.

How many more students can be added to the class?

_____2 more students________

Answer:

2 more students,

Explanation:

Given a class can have 20 students. There are 18 students in class now.

So more students can be added to the class are 20 – 18 = 2,

Therefore 2 more students can be added to the class.