# 180 Days of Math for Third Grade Day 9 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 9 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 9

Directions Solve each problem.

Question 1.
50 – 36 = _14__
50 – 36 = 14,

Explanation:
Given to find 50 – 36 we get
50
-36
14

therefore 50 -36 = 14.

Question 2. 27,

Explanation:
Given to multiply 9 with 3
9
X3
27
So multiplying 9 by 3 we get 27.

Question 3.
Draw 2 rows of 8 circles. Explanation:
Drawn 2 rows of 8 circles as shown above.

Question 4.
How many lines of 5 make 20?
4 lines of 5 make 20,

Explanation:
Given to find number of lines of 5 make 20,
so 20 ÷ 5 we get 4 therefore 4 lines of 5 make 20.

Question 5.
How many dimes are there in 60¢?
_____6 dimes_______
6 dimes

Explanation:
given to find number of dimes in 60¢ as
1 dime is a 10 cent coin so 60¢ ÷ 10 = 6 dimes.

Question 6.
Fill in the missing number.
12, 18, 24, ____, 36
30,

Explanation:
Given 12, 18, 24, ____, 36 if we see the
second number is 6 less than the first number
18 – 6 = 12, and 24 – 6 = 18, so 36 – 6 = 30,
the missing number is 30.

Question 7.
Write the time in words.
__eight thirty__________ Eight- Thirty,

Explanation:
The given time in the clock is eight-thirty.

Question 8.
Which is shorter: a giraffe or a mouse?
_____mouse_________
mouse,

Explanation:
If we compare the heights between a giraffe or a mouse,
obviously mouse is shorter.

Question 9.
Flip the triangle and draw its new position.  Explanation:
If we flipthe triangle and draw its new position
the triangle will be same other side too, so drawn above.

Question 10.
There are rocks inside the boxes. I have 7 rocks. Circle the two boxes that I have.  