By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 3** regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 3

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

29 + 35 = _____

Answer:

29 + 35 = 64.

Explanation:

The addition of 29 and 35 is 64.

Question 2.

5 • 4 = _______

Answer:

5×4 = 20.

Explanation:

The multiplication of 5 and 4 is 5×4 = 20.

Question 3.

42 ÷ 6 = ____

Answer:

42 ÷ 6 = 7.

Explanation:

The division of 42 by 6 is 7.

Question 4.

Round 1,654 to the nearest hundred.

_______________________

Answer:

1,700.

Explanation:

Rounding off 1,654 to the nearest hundred is 1,700.

Question 5.

Is \(\frac{1}{4}\) greater than, less than, or equal to \(\frac{3}{8}\)?

Answer:

\(\frac{1}{4}\) < \(\frac{3}{8}\).

Explanation:

By comparing \(\frac{1}{4}\) and \(\frac{3}{8}\),

\(\frac{1}{4}\) is less than \(\frac{3}{8}\).

Question 6.

45 ÷ 9 + 7 = ____

Answer:

45 ÷ 9 + 7 = 12.

Explanation:

Given the expression is 45 ÷ 9 + 7, by using the BODMAS rule first we will perform division, and then we will perform addition. So 45 ÷ 9 + 7 = 5 + 7

= 12.

Question 7.

6 5 = 30

Answer:

6 × 5 = 30.

Explanation:

By multiplying 6 and 5 we will get 30.

Question 8.

180 ÷ = 9

Answer:

The missing digit is 20.

Explanation:

Let the missing digit be X, So the expression will be 180 ÷ X = 9,

X = 180 ÷ 9

= 20.

Question 9.

Do you use A.M. or P.M. to write 6:35 in the evening?

____________________

Answer:

6:35 P.M.

Explanation:

We will use P.M. to write 6:35 in the evening which is 6:35 P.M.

Question 10.

How many centimeters are in 39 millimeters?

____________________

Answer:

3.9 cm.

Explanation:

As 1 millimeter is 0.1 cm, so 39 millimeter is 39×0.1 = 3.9 cm.

Question 11.

How many students rode the bus on May 20th?

____________________

Answer:

Question 12.

A small bag of pretzels costs $0.99 and contains 4 ounces. A large bag of pretzels costs $2.99 and contains 15 ounces. Which is the better buy?

______________________________

Answer:

Large bag is better.

Explanation:

Given that a small bag of pretzels costs $0.99 and contains 4 ounces, soo for 1 ounce it will be 0.99÷4 which is $0.2475 and a large bag of pretzels costs $2.99 and contains 15 ounces, so for 1 ounce, it will be $2.99÷15 which is $0.199. So a large bag is better.