By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 2** regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 2

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

60 – 8 = _____

Answer:

60 – 8 = 52.

Explanation:

The subtraction of 60 – 8 is 52.

Question 2.

Multiply 6 and 4.

_______________________

Answer:

6 × 4 = 24.

Explanation:

The multiplication of 6 and 4 is 6 × 4 = 24.

Question 3.

Answer:

45÷5 = 9.

Explanation:

By dividing 45 by 5 is we will get 45÷5 = 9.

Question 4.

8,000 + 500 + 40 + 9 = _____

Answer:

8,549.

Explanation:

The addition of 8,000 + 500 + 40 + 9 is 8,549.

Question 5.

How many tenths are in \(\frac{3}{10}\)?

Answer:

Three tenths.

Explanation:

The number of tenths in \(\frac{3}{10}\) is three tenths.

Question 6.

What number comes next in the sequence? 448, 438, 428,

Answer:

448, 438, 428, 418.

Explanation:

The number that comes next in the sequence is 448, 438, 428, 418. Here, the pattern follows countback off 10.

Question 7.

___ + 36 = 125

Answer:

X = 89.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be X + 36 = 125.

So X = 125 – 36

= 89.

Question 8.

65 – = 46

Answer:

X = 19

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be 65 – X = 46.

So X = 65 – 46 = X

X = 19.

Question 9.

Write the time shown.

_______________________

Answer:

The time shown on the clock is 1:23.

Question 10.

Name the triangle with three equal sides.

Answer:

Equilateral triangle.

Explanation:

The triangle with three equal sides is an equilateral triangle.

Question 11.

Using the spinner below, what is the probability you will spin red?

_______________________

Answer:

\(\frac{1}{3}\).

Explanation:

The probability of spinning red will be \(\frac{1}{3}\).

Question 12.

A welder can make 2 cuts in a metal bar in 6 minutes. At the same speed, how long will it take him to make 5 cuts in the bar?

_______________________

Answer:

It takes 15 minutes for 5 cuts.

Explanation:

Given that a welder can make 2 cuts in a metal bar in 6 minutes that means he took 6 ÷ 2 = 3 minutes to one cut. So for 5 cuts, it will take 5 × 3 = 15 minutes.