McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters

All the solutions provided in McGraw Hill My Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 8 Lesson 2 Quarters will give you a clear idea of the concepts.

McGraw-Hill My Math Grade 2 Answer Key Chapter 8 Lesson 2 Quarters

Explore and Explain

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 1
Teacher Directions: Use quarters, dimes, nickels, and pennies. Sort the coins into the correct columns. Count to find the value of the coins. Write the value on each column.
Answer:
The value of the coins is 41 ¢.
25 ¢ + 10 ¢ + 5 ¢ + 1 ¢ = 41 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-1

See and Show

Helpful Hint
Remember ¢ stands for cents

Count by 25s.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 2
Start counting with the coin that has the greatest value.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 3
Answer:
77 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-3

Count to find the value of the coins.

Question 1.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 4
= _____________ ¢
Answer:
80 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-4

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 5
= _____________ ¢
Answer:
91 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-5

Talk Math How many quarters do you need to make 100¢?
Answer:
4 quarters.

Explanation:
We know 1 quarter = 25 cents.
2 quarter = 25 × 2 = 50 cents
3 quarter = 25 × 3 = 75 cents
4 quarter = 25 × 4 = 100 cents.
Therefore 4 quarters make 100¢.

On My Own

Count to find the value of the coins.

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 6
= _____________ ¢
Answer:
86 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-6

Question 4.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 7
= _____________ ¢
Answer:
100 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-7

Question 5.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 8
= _____________ ¢
Answer:
92 ¢.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-8

How many quarters do you need to purchase each item?

Question 6.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 9
____________ quarters
Answer:
2 quarters.

Explanation:
Given 50 cents.
1 quarter = 25 cents
2 quarter = 50 cents.

Question 7.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 10
____________ quarters
Answer:
4 quarters.

Explanation:
1 quarter = 25 cents.
We need to find how many quarters make 100 ¢.
2 quarters = 25 × 2 = 50
3 quarters = 25 × 3 = 75
4 quarters = 25 × 4 = 100
Therefore 4 quarters make 100 ¢.

Question 8.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 11
____________ quarters
Answer:
3 quarters

Explanation:
Given,
75 cents.
1 quarter = 25 cents
We need to find how many quarters make 75 ¢.
2 quarters = 25 × 2 = 50 cents
3 quarters = 25 × 3 = 75 cents

Problem Solving

Use the information to answer each question.

Question 9.
Dale found a quarter, a dime, and three nickels under the sofa. His mom gave him another quarter. Does he have enough money to buy a school basketball game ticket that costs 50¢?
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 12
Can Dale also buy a juice box for 25¢?
Answer:
He has enough money to buy a school basketball game ticket that costs 50¢. But Dale doesn’t have enough money to buy juice for 25¢.

Explanation:
Given,
1 quarter = 25 ¢, dime = 10 ¢, 1 nickel = 5 ¢
3 nickels = 3 × 5 = 15 ¢
Total = 25 + 10 + 15 = 50 ¢.
Therefore he has enough money to buy a school basketball game ticket that costs 50¢.

Question 10.
Lindsay has 2 quarters and 5 dimes. She gives her friend I quarter. Lindsay needs 1000 to buy a stuffed animal. Does she have enough to buy the toy?
Answer:
No, she doesn’t enough money to buy a stuffed animal.

Explanation:
Given,
1 quarter = 25 ¢.
2 quarter = 25 × 2 = 50 ¢.
1 dime = 10 ¢.
2 dime = 10 × 2 = 20 ¢.
Total of 70 ¢.
Therefore Lindsay doesn’t have enough money to buy a stuffed animal.

Question 11.
Jan has 1000 in quarters. She wants to buy bracelets. Each bracelet costs a quarter. How many bracelets can she buy?
Answer:
40 bracelets.

Explanation:
Given,
Jan has 1000 in quarters.
The cost of each bracelet = is 1 quarter.
1 quarter = 25 cents.
1000 quarter =?
1000 ÷ 25 = 40
She can buy 40 bracelets.

HOT Problem Bryan buys water for 75¢. He uses 3 quarters. Describe another way Bryan could have paid for the water.
Answer:
Given,
Cost of water = 75¢
1 quarter = 25 ¢
3 quarters = 25 × 3 = 75¢

McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 My Homework Answer Key

Practice

Count to find the value of the coins.

Question 1.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 13
= ____________ ¢
Answer:
71 ¢.

Explanation:
25 + 25 + 10 + 5 + 5 + 1 = 71 ¢.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-13

Question 2.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 14
= ____________ ¢
Answer:
127 ¢.

Explanation:
25 + 25 + 25 + 25 + 25 +1 + 1 = 127 ¢.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-14

Question 3.
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 15
= ____________ ¢
Answer:
57 ¢.

Explanation:
25 + 10 + 10 + 10 + 1 + 1 = 57 ¢.
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-15

Circle the correct number of quarters.

Question 4.
Jamal wants to donate 75¢ to the animal shelter. How many quarters would that be?
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 16
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 17
Answer:
3 quarters.

Explanation:
Given,
Jamal wants to donate 75 ¢.
1 quarter = 25 ¢
2 quarters = 2 × 25 = 50 ¢
3 quarters = 3 × 25 = 75 ¢
Jamal needs 3 quarters.

Question 5.
Jeff has 3 quarters. His friend has 2 quarters. How many more cents does Jeff have than his friend?
_____________ ¢
Answer:
Jeff has 25 cents more than his friend.

Explanation:
we know,
1 quarter = 25 cents
2 quarters = 50 cents.
3 quarters = 75 cents.
Jeff has 75 cents.
His friend has 2 quarters
2 quarters = 50 cents
Jeff has 25 cents more than his friend.

Vocabulary Check

Circle the correct answer.

Question 6.
quarter
McGraw Hill My Math Grade 2 Chapter 8 Lesson 2 Answer Key Quarters 18
Answer:
Quarter.

Explanation:
McGraw-Hill-My-Math-Grade-2-Chapter-8-Lesson-2-Answer-Key-Quarters-18

Math at Home Have your child use quarters to show you 50¢ and 75¢.
Answer:
2 quarters can make 50 ¢ and 3 quarters can make 75 ¢.

Explanation:
we know
1 quarter = 25 cents
2 quarters = 25 × 2 = 50 cents
2 quarters = 25 × 3 = 75 cents.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top