We included **HMH Into Math Grade 6 Answer Key PDF** **Module 10 Review **to make students experts in learning maths.

## HMH Into Math Grade 6 Module 10 Review Answer Key

**Vocabulary**

**Identify the dependent and independent variables.**

Vocabulary

dependent variable

independent variable

Question 1.

For every hour of reading, Cameron earns 10 minutes on the computer.

Answer:

Given,

For every hour of reading, Cameron earns 10 minutes on the computer.

1 hour = 10 mins on the computer

h = 10c

That means hours of reading is the dependent variable and minutes of computer time is the independent variable.

**Concepts and Skills**

Question 2.

A community center offers yoga classes for $8 per month plus an additional $0.25 per center floor mat used. Write an equation to express this relationship and complete the table.

Answer:

The equation would be C = 8 + 0.25m

C = 8 + 0.25(1) = 8.25

C = 8 + 0.25(2) = 8 + 0.5 = 8.5

C = 8 + 0.25(3) = 8.75

C = 8 + 0.25(4) = 9

Question 3.

Becka can make a bracelet in 2 minutes. Write an equation to express the relationship between the number of bracelets made and the amount of time it took, in minutes, to make them. Let x represent the number of bracelets made and let y represent the time, in minutes, it took to make the bracelets. Complete the table and graph.

Answer:

Given,

Becka can make a bracelet in 2 minutes.

Let x represent the number of bracelets made

Let y represent the time, in minutes, it took to make the bracelets.

The equation would be 2x = y

Question 4.

Use Tools Renee bought 6 tickets to a football game. She paid a total of $216. Write an equation to represent the situation. What is the cost per ticket? State what strategy and tool you will use to answer the question, explain your choice, and then find the answer.

Answer:

Renee bought 6 tickets to a football game. She paid a total of $216.

216 ÷ 6 = t

t = $36

Thus the cost of each ticket is $36.

Question 5.

Tag’s uncle gave him 25 baseball cards to start his collection. Every week, Tag buys 5 more cards. Write an equation that represents the total number of baseball cards Tag has in his collection. Let x represent the number of weeks Tag bought cards, and let y represent the total number of cards Tag has. Complete the table and the graph.

Answer:

Given data,

Tag’s uncle gave him 25 baseball cards to start his collection.

Every week, Tag buys 5 more cards.

Let x represent the number of weeks Tag bought cards, and

let y represent the total number of cards Tag has.

The equation would be y = 25 + 5x

week 1:

y = 25 + 5(1) = 25 + 5 = 30

y = 25 + 5 (2) = 25 + 10 = 35

y = 25 + 5 (3) = 25 + 15 = 40

y = 25 + 5 (4) = 25 + 20 = 45

y = 25 + 5 (5) = 25 + 25 = 50

**For Problems 6-8, write an equation representing the given graph.**

Question 6.

Answer:

y = 1/2 x

If x = 2 then y = 1/2 × 2 = 1

If x = 4 then y = 1/2 × 4 = 2

If x = 6 then y = 1/2 × 6 = 3

If x = 8 then y = 1/2 × 8 = 4

If x = 10 then y = 1/2 × 10 = 5

Question 7.

Answer:

y = 5 + x

If x = 0 then y = 5 + 0 = 5

If x = 1 then y = 5 + 1 = 6

If x = 2 then y = 5 + 2 = 7

If x = 3 then y = 5 + 3 = 8

If x = 4 then y = 5 + 4 = 9

If x = 5 then y = 5 + 5 = 10

Question 8.

Answer: x = 2y

If x = 1 then y = 2(1) = 2

If x = 2 then y = 2(2) = 4

If x = 3 then y = 2(3) = 6

If x = 4 then y = 2(4) = 8

If x = 5 then y = 2(5) = 10

Question 9.

Willow works at a grocery store. Her hourly wage is $10.50 per hour. Write an equation to represent Willow’s earnings s if she works t hours. What are Willow’s earnings if she works 12 hours?

Answer:

Given,

Willow works at a grocery store. Her hourly wage is $10.50 per hour.

s = Willows’s earnings

t = number of hours worked

s = 10.50 × t

t = 12

s = 10.50 × 12

s = $126

So, the equation is s = 10.50t

Thus if she works for 12 hours then her income will be $126.