We included HMH Into Math Grade 4 Answer Key PDF Module 20 Review to make students experts in learning maths.

Vocabulary

Question 1.
Draw lines to match the description to the correct term. Not all terms will be used.  Concepts and Skills

Compare. Write >, <, or =.

Question 2.
20 kilometers 20,000 meters
20 kilometers 20,000 meters
Explanation:
We know that 1 kilometer is equal to 1,000 meters.
To convert 20 km into meters we need to multiply 20 with 1,000 the product is equal to 20,000 meters
20 km = 20 x 1,000 = 20,000 meters
So, 20 kilometers is equal to 20,000 meters.

Question 3.
5 liters 500 milliliters
5 liters 500 milliliters
Explanation:
We know that 1 liter is equal to 1,000 milliliters.
To convert 5 liters into milliliters we need to multiply 5 with 1,000 the product is equal to 5,000 milliliters.
5 liters = 5 x 1,000 = 5,000 milliliters
So, 5 liters is greater than 500 milliliters.

Question 4.
8 grams 9,000 milligrams
8 grams 9,000 milligrams
Explanation:
We know that 1 gram is equal to 1,000 milligrams.
To convert 8 grams into milligrams we need to multiply 8 with 1,000 the product is equal to 8,000 milligrams.
8 grams = 8 x 1,000 = 8,000 milligrams
So, 8 grams is less than 9,000 milligrams.

Question 5.
200 centimeters 25 decimeters
200 centimeters 25 decimeters
We know that 1 decimeter is equal to 10 centimeters.
To convert 25 decimeters into centimeters we need to multiply 25 with 10 the product is equal to 250 centimeters.
25 dm = 25 x 10 = 250 cm
So, 200 centimeters is less than 25 decimeters.

Question 6.
Use benchmarks to choose which metric unit would be best to measure the width of your desk.
Meter is the best metric unit to measure the width of my desk.

Question 7.
Use Tools Mr. Jonas buys 3 kilograms of pears and 4.5 kilograms of strawberries. How many more grams of strawberries than pears does he buy? Tell what strategy or tool you will use to answer the question, explain your choice, and then find the answer.
Mr. Jonas buys 3 kilograms of pears and 4.5 kilograms of strawberries.
We know that 1 kilogram is equal to 1,000 grams.
To convert 3 kilograms of pears into grams, we need to multiply 3 with 1,000 the product is equal to 3,000 grams.
3 kg = 3 x 1,000 = 3,000 g
To convert 4.5 kilograms of strawberries into grams, we need to multiply 4.5 with 1,000 the product is equal to 4,500 grams.
4.5 kg = 4.5 x 1,000 = 4,500 g
Mr. Jonas buys 3,000 grams of pears and 4,500 grams of strawberries.
4,500 – 3,000 = 1,500 grams
He bought more 1,500 grams of strawberries than pears.

Complete.

Question 8.
30 decimeters = _______ meters
30 decimeters = 3 meters
Explanation:
We know that 1 meter is equal to 10 decimeters.
1 meter = 10 decimeter
? meters = 30 decimeters
(30 x 1)/10 = 3 meters
So, 30 decimeters is equal to 3 meters.

Question 9.
6 liters = _________ milliliters
6 liters = 6,000 milliliters
Explanation:
We know that 1 liter is equal to 1,000 milliliters.
To convert 6 liters into milliliters we need to multiply 6 with 1,000 the product is equal to 6,000 milliliters.
6 liters = 6 x 1,000 = 6,000 milliliters
So, 6 liters is equal to 6,000 milliliters.

Question 10.
8 kilograms = _________ grams
8 kilograms = 8,000 grams
Explanation:
We know that 1 kilogram is equal to 1,000 grams.
To convert 8 kilograms into grams we need to multiply 8 with 1,000 the product is equal to 8,000 grams.
8 kilograms = 8 x 1,000 = 8,000 grams
So, 8 kilograms is equal to 8,000 grams.

Question 11.
5 meters = __________ centimeters
5 meters = 500 centimeters
Explanation:
We know that 1 meter is equal to 100 centimeters.
To convert 5 meters into centimeters we need to multiply 5 with 100 the product is equal to 500 centimeters.
5 m = 5 x 100 = 500 cm
So, 5 meters is equal to 500 centimeters.

Question 12.  Explanation:
1 liter is equal to 1,000 milliliters.
1 liter = 1,000 milliliters
4 liters = ? milliliters
(1,000 x 4)/1 = 4,000 milliliters
So, 4 liters is equal to 4,000 milliliters.
1 liter = 1,000 milliliters
? liters = 8,000 milliliters
(8,000 x 1)/ 1,000 = 8 liters
So, 8 liters is equal to 8,000 milliliters.
1 liter = 1,000 milliliters
? liters = 12,000 milliliters
(12,000 x 1)/ 1,000 = 12 liters
So, 12 liters is equal to 12,000 milliliters.

Question 13.  Explanation
1 gram is equal to 1,000 milligrams.
1 gm = 1,000 mg
? gm = 2,000 mg
(2,000 x 1)/ 1,000 = 2 grams
So, 2 grams is equal to 2,000 milligrams.
1 gm = 1,000 mg
4 gm = ? mg
(1,000 x 4)/1 = 4,000 mg
So, 4 grams is equal to 4,000 milligrams.
1 gm = 1,000 mg
6 gm = ? mg
(6,000 x 4)/1 = 6,000 mg
So, 6 grams is equal to 6,000 milligrams

Question 14.
Write the correct letter to match the equivalent amounts.  Explanation:
We know that 1 meter is equal to 100 centimeters.
3 meters = 3 x 100 = 300 centimeters
So, 3 meters is equal to 300 centimeters.
We know that 1 kilogram is equal to 1,000 grams.
3 kilograms = 3 x 1,000 = 3,000 grams
So, 3 kilograms is equal to 3,000 grams.
We know that 1 liter is equal to 1,000 milliliters.
3 liters = 3 x 1,000 = 3,000 milliliters
So, 3 liters is equal to 3,000 milliliters.

Question 15.
Which of the following has a mass of about 1 kilogram?
Choose all that are correct.
(A) glass of water
(B) dictionary
(C) cantaloupe
(D) horse
(E) car
Option C has a mass of about 1 kilogram.

Question 16.
The students are using bags of sand to secure tents at an event. If they have twenty-five 50-pound bags, how many ounces of sand do they have to secure the tents at the event?
We know that 1 pound is equal to 16 ounces.
The students have twenty-five 50-pound bags.
Multiply 50 pounds with 16 ounces the result is equal to 800 ounces.
50 x  16 = 800 ounces
Multiply 25 with 800 the result is equal to 20,000 ounces.
800 x 25 = 20,000 ounces
20,000 ounces of sand Students have to secure the tents at the event.

Question 17.
Sam brings 1 gallon of sherbet to a party. Charley brings $$\frac{1}{2}$$ gallon of sherbet and Lance brings 6 pints of sherbet to the same party. How many pints of sherbet did they bring to the party?
Charley brings $$\frac{1}{2}$$ gallon of sherbet to a party.
$$\frac{1}{2}$$ gallon = 4 pints