## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 1 Lesson 10 Answer Key

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 10 Problem Set Answer Key

Question 1.

Subtract, writing the difference in standard form. You may use a place value chart to solve.

a. 5 tenths – 2 tenths = ____ tenths = ___

Answer:- 5 tenths – 2 tenths = 3 tenths = 0.3

b. 5 ones 9 thousandths – 2 ones = ___ ones ______ thousandths = ____

Answer:- 5 ones 9 thousandths – 2 ones = 3 ones = 9 thousandths = 3.009

c. 7 hundreds 8 hundredths – 4 hundredths = ___ hundreds ___ hundredths = ____

Answer:- 7 hundreds 8 hundredths – 4 hundredths = 7 hundreds 4 hundredths = 700.04

d. 37 thousandths – 16 thousandths = __ thousandths = _____

Answer:- 37 thousandths – 16 thousandths = 21 thousandths = 0.021

Question 2.

Solve using the standard algorithm.

a. 1.4 – 0.7 =

Answer:- 1.4 – 0.7 0.7

b. 91.49 – 0.7 =

Answer:- 91.49 – 0.7 = 90.79

c. 191.49 – 10.72 =

Answer:- 191.49 – 10.72 = 180.77

d. 7.148 – 0.07 =

Answer:- 7.148 – 0.07 = 7.078

e. 60.91 – 2.856 =

Answer:- 60.91 – 2.856 = 58.054

f. 361.31 – 2.841 =

Answer:- 61.31 – 2.841 = 358.469

Question 3.

Solve.

a. 10 tens – 1 ten 1 tenth

Answer:- 89.9

b. 3 – 22 tenths

Answer:- 0.8

c. 37 tenths – 1 one 2 tenths

Answer:- 2.5

d. 8 ones 9 hundredths – 3.4

Answer:- 4.69

e. 5.622 – 3 hundredths

Answer:- 5.592

f. 2 ones 4 tenths – 0.59

Answer:- 1.81

Question 4.

Mrs. Fan wrote 5 tenths minus 3 hundredths on the board. Michael said the answer is 2 tenths because 5 minus 3 is 2. Is he correct? Explain.

Answer:- No, Michael is not correct. He is thinking that 5 tenths minus 3 tenths, but the question is 5 tenths minus 3 hundredths. Therefore,

5 tenths minus 3 hundredths which means 0.5 – 0.03 = 0.47.

Question 5.

A pen costs $2.09. It costs $0.45 less than a marker. Ken paid for one pen and one marker with a five-dollar bill. Use a tape diagram with calculations to determine his change.

Answer:- The pen costs $2.09 and the marker costs $0.45. So, 2.09 – 0.45 = $0.37

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 10 Exit Ticket Answer Key

Question 1.

Subtract.

1.7 – 0.8 = ___ tenths – __ tenths = __ tenths =

Answer:- 1.7 – 0.8 = 17 tenths – 8 tenths = 9 tenths = 0.9

Question 2.

Subtract vertically, showing all work.

a. 84.637 – 28.56 = ___

Answer:- 84.637 – 28.56 = 56.077

b. 7 – 0.35 = ____

Answer:- 7 – 0.35 = 6.65

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 10 Homework Answer Key

Question 1.

Subtract. You may use a place value chart.

a. 9 tenths – 3 tenths = __ tenths

Answer:- 9 tenths – 3 tenths = 6 tenths

b. 9 ones 2 thousandths – 3 ones = __ ones __ thousandths

Answer:- 9 ones 2 thousandths – 3 ones = 6 ones 2 thousandths

c. 4 hundreds 6 hundredths – 3 hundredths = ___ hundreds __ hundredths

Answer:- 4 hundreds 6 hundredths – 3 hundredths = 4 hundreds 3 hundredths

d. 56 thousandths – 23 thousandths = __ thousandths = __ hundredths __ thousandths

Answer:- 56 thousandths – 23 thousandths = 33 thousandths = 3 hundredths 3 thousandths

Question 2.

Solve using the standard algorithm.

a. 1.8 – 0.9 =

Answer:- 1.8 – 0.9 = 0.9

b. 41.84 – 0.9 =

Answer:- 41.84 – 0.9 = 40.94

c. 341.84 – 21.92 =

Answer:- 341.84 – 21.92 = 319.92

d. 5.182 – 0.09 =

Answer:- 5.182 – 0.09 = 5.092

e. 50.416 – 4.25 =

Answer:- 50.416 – 4.25 = 46.166

f. 741 – 3.91 =

Answer:- 741 – 3.91 = 737.09

Question 3.

Solve.

a. 30 tens – 3 tens 3 tenths

Answer:- 269.7

b. 5 – 16 tenths

Answer:- 3.4

c. 24 tenths – 1 one 3 tenths

Answer:- 1.1

d. 6 ones 7 hundredths – 2.3

Answer:- 3.77

e. 8.246 – 5 hundredths

Answer:- 8.196

f. 5 ones 3 tenths – 0.53

Answer:- 4.77

Question 4.

Mr. House wrote 8 tenths minus 5 hundredths on the board. Maggie said the answer is 3 hundredths because 8 minus 5 is 3. Is she correct? Explain.

Answer:- No, Maggie is not correct. She thinks 8 minus 5 is 3. Actually, the thing is 0.8 – 0.05 = 0.75.

Question 5.

A clipboard costs $2.23. It costs $0.58 more than a notebook. Lisa bought two clipboards and one notebook. She paid with a ten-dollar bill. How much change does Lisa get? Use a tape diagram to show your thinking.

Answer:- A clipboard costs $2.23 + cost of a notebook $1.65 she bought 2 clipboards and 1 notebook. So, 2.23 + 2.23 + 1.65 = 6.11

. She paid $10 dollar she will get change of $3.89.