# Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 9 Answer Key

## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 1 Lesson 9 Answer Key

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 9 Sprint Answer Key

A
Round to the Nearest One  Answer:-  Question 1.
3.1 ≈
Answer:-   3

Question 2.
3.2 ≈
Answer:- 3

Question 3.
3.3 ≈
Answer:- 3

Question 4.
3.4 ≈
Answer:- 3

Question 5.
3.5 ≈
Answer:- 4

Question 6.
3.6 ≈
Answer:- 4

Question 7.
3.9 ≈
Answer:- 4

Question 8.
13.9 ≈
Answer:- 14

Question 9.
13.1 ≈
Answer:- 13

Question 10.
13.5 ≈
Answer:- 14

Question 11.
7.5 ≈
Answer:- 8

Question 12.
8.5 ≈
Answer:- 9

Question 13.
9.5 ≈
Answer:- 10

Question 14.
19.5 ≈
Answer:- 20

Question 15.
29.5 ≈
Answer:- 30

Question 16.
89.5 ≈
Answer:- 90

Question 17.
2.4 ≈
Answer:- 2

Question 18.
2.41 ≈
Answer:- 2

Question 19.
2.42 ≈
Answer:- 2

Question 20.
2.45 ≈
Answer:- 2

Question 21.
2.49 ≈
Answer:- 2

Question 22.
2.51 ≈
Answer:- 3

Question 23.
12.51 ≈
Answer:- 13

Question 24.
16.61 ≈
Answer:- 17

Question 25.
17.41 ≈
Answer:- 17

Question 26.
11.51 ≈
Answer:- 12

Question 27.
11.49 ≈
Answer:- 11

Question 28.
13.49 ≈
Answer:- 13

Question 29.
13.51 ≈
Answer:- 14

Question 30.
15.51 ≈
Answer:- 16

Question 31.
15.49 ≈
Answer:- 15

Question 32.
6.3 ≈
Answer:- 6

Question 33.
7.6 ≈
Answer:- 8

Question 34.
49.5 ≈
Answer:- 50

Question 35.
3.45 ≈
Answer:- 3

Question 36.
17.46 ≈
Answer:- 17

Question 37.
11.76 ≈
Answer:- 12

Question 38.
5.2 ≈
Answer:- 5

Question 39.
12.8 ≈
Answer:- 13

Question 40.
59.5 ≈
Answer:- 60

Question 41.
5.45 ≈
Answer:- 5

Question 42.
19.47 ≈
Answer:- 19

Question 43.
19.87 ≈
Answer:- 20

Question 44.
69.51 ≈
Answer:- 70

B
Round to the Nearest One  Answer:-  Question 1.
4.1 ≈
Answer:- 4

Question 2.
4.2 ≈
Answer:-  4

Question 3.
4.3 ≈
Answer:-  4

Question 4.
4.4 ≈
Answer:-  4

Question 5.
4.5 ≈
Answer:-  5

Question 6.
4.6 ≈
Answer:-  5

Question 7.
4.9 ≈
Answer:-  5

Question 8.
14.9 ≈
Answer:- 15

Question 9.
14.1 ≈
Answer:- 14

Question 10.
14.5 ≈
Answer:- 15

Question 11.
7.5 ≈
Answer:-  8

Question 12.
8.5 ≈
Answer:- 9

Question 13.
9.5 ≈
Answer:- 10

Question 14.
19.5 ≈
Answer:- 20

Question 15.
29.5 ≈
Answer:- 30

Question 16.
79.5 ≈
Answer:- 80

Question 17.
3.4 ≈
Answer:- 3

Question 18.
3.41 ≈
Answer:- 3

Question 19.
3.42 ≈
Answer:- 3

Question 20.
3.45 ≈
Answer:- 3

Question 21.
3.49 ≈
Answer:- 3

Question 22.
3.51 ≈
Answer:- 4

Question 23.
13.51 ≈
Answer:- 14

Question 24.
17.61 ≈
Answer:- 18

Question 25.
18.41 ≈
Answer:- 18

Question 26.
12.51 ≈
Answer:- 13

Question 27.
12.49 ≈
Answer:- 12

Question 28.
14.49 ≈
Answer:- 14

Question 29.
14.51 ≈
Answer:- 15

Question 30.
16.51 ≈
Answer:- 17

Question 31.
16.49 ≈
Answer:- 16

Question 32.
7.3 ≈
Answer:- 7

Question 33.
8.6 ≈
Answer:- 9

Question 34.
39.5 ≈
Answer:- 40

Question 35.
4.45 ≈
Answer:- 4

Question 36.
18.46 ≈
Answer:- 18

Question 37.
12.76 ≈
Answer:- 13

Question 38.
6.2 ≈
Answer:- 6

Question 39.
13.8 ≈
Answer:- 14

Question 40.
49.5 ≈
Answer:- 50

Question 41.
6.45 ≈
Answer:-  6

Question 42.
19.48 ≈
Answer:-  19

Question 43.
19.78 ≈
Answer:- 20

Question 44.
59.51 ≈
Answer:- 60

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 9 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve, and then write the sum in standard form. Use a place value chart if necessary.
a. 1 tenth + 2 tenths = ____________ tenths = ___________
Answer:- 1 tenth + 2 tenths = 3 tenths = 0.3

b. 14 tenths + 9 tenths = __________ tenths = ________ one(s) _______ tenth(s) = ___________
Answer:- 14 tenths + 9 tenths =23  tenths = 3 one(s) = 2  tenth(s) = 2.3

c. 1 hundredth + 2 hundredths = ____________ hundredths = ___________
Answer:- 1 hundredth + 2 hundredths = 3  hundredths = 0.03

d. 27 hundredths + 5 hundredths = _____ hundredths = ______ tenths ______ hundredths = ______
Answer:- 27 hundredths + 5 hundredths =  32  hundredths = 3  tenths= 2  hundredths = 0.32

e. 1 thousandth + 2 thousandths = ________ thousandths = ___________
Answer:- 1 thousandth + 2 thousandths = 3  thousandths =0.003

f. 35 thousandths + 8 thousandths = ____ thousandths = ____ hundredths ____ thousandths = ______
Answer:- 35 thousandths + 8 thousandths = 43  thousandths = 4 hundredths = 3 thousandths = 0.043

g. 6 tenths + 3 thousandths = ____________ thousandths = _________
Answer:- 6 tenths + 3 thousandths = 603 thousandths = 0.603

h. 7 ones 2 tenths + 4 tenths = _____________ tenths = _________
Answer:- 7 ones 2 tenths + 4 tenths = 76  tenths = 7.6

i. 2 thousandths + 9 ones 5 thousandths = ___________ thousandths = __________
Answer:- 2 thousandths + 9 ones 5 thousandths = 9007  thousandths = 9.007

Question 2.
Solve using the standard algorithm.
a. 0.3 + 0.82 = ____________
Answer:-  0.3 + 0.82 = 1.12

b. 1.03 + 0.08 = ____________
Answer:-  1.03 + 0.08 = 1.11

c. 7.3 + 2.8 = ____________
Answer:-  7.3 + 2.8 = 10.1

d. 57.03 + 2.08 = ____________
Answer:-  57.03 + 2.08 = 59.11

e. 62.573 + 4.328 = ____________
Answer:-  62.573 + 4.328 = 66.901

f. 85.703 + 12.197 = ____________
Answer:-  85.703 + 12.197 = 97.900

Question 3.
Van Cortlandt Park’s walking trail is 1.02 km longer than Marine Park’s. Central Park’s walking trail is 0.242 km longer than Van Cortlandt’s.
a. Fill in the missing information in the chart below.

 New York City Walking Trails Central Park 2.542 km Marine Park 1.28 km Van Cortlandt Park 2.300 km

b. If a tourist walked all 3 trails in a day, how many kilometers would he or she have walked?
Answer:-  If a tourist walked all 3 trails in a day, he/she would have walked 6.122 kms.

Question 4.
Meyer has 0.64 GB of space remaining on his iPod. He wants to download a pedometer app (0.24 GB), a photo app (0.403 GB), and a math app (0.3 GB). Which combinations of apps can he download? Explain your thinking.
Answer:-  He can download the Pedometer app and Math app because he has the remaining space is 0.64GB and the pedometer app is 0.24GB and the
Math app is 0.3GB. So, 0.24 + 0.3 = 0.27GB the photo app is over the space which is 0.403GB. Meyer doesn’t have overall space also.

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 9 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Solve.
a. 4 hundredths + 8 hundredths = ______ hundredths = ______ tenth(s) _______ hundredths
Answer:-  4 hundredths + 8 hundredths = 12  hundredths = 1  tenth(s) = 2  hundredths

b. 64 hundredths + 8 hundredths = ______ hundredths = ______ tenths _______ hundredths
Answer:- 64 hundredths + 8 hundredths = 72   hundredths = 7   tenths = 2  hundredths

Question 2.
Solve using the standard algorithm.
a. 2.40 + 1.8 = ____________
Answer:-  2.40 + 1.8 = 4.20

b. 36.25 + 8.67 = ____________
Answer:-  36.25 + 8.67 = 44.92

### Eureka Math Grade 5 Module 1 Lesson 9 Homework Answer Key

Question 1.
Solve.
a. 3 tenths + 4 tenths = ____________ tenths
Answer:- 3 tenths + 4 tenths = 7 tenths

b. 12 tenths + 9 tenths = ____________ tenths = ____________ one(s) ____________ tenth(s)
Answer:- 12 tenths + 9 tenths = 21 tenths = 2 one(s)=  1 tenth(s)

c. 3 hundredths + 4 hundredths = ____________ hundredths
Answer:-3 hundredths + 4 hundredths = 7 hundredths

d. 27 hundredths + 7 hundredths = ______ hundredths = ______ tenths _______ hundredths
Answer:-27 hundredths + 7 hundredths = 34  hundredths = 3  tenths= 4  hundredths

e. 4 thousandths + 3 thousandths = ____________ thousandths
Answer:- 4 thousandths + 3 thousandths = 7  thousandths

f. 39 thousandths + 5 thousandths = ____ thousandths = ____ hundredths ____ thousandths
Answer:- 39 thousandths + 5 thousandths = 44  thousandths = 4  hundredths = 4 thousandths

g. 5 tenths + 7 thousandths = ____________ thousandths
Answer:- 5 tenths + 7 thousandths = 507  thousandths

h. 4 ones 4 tenths + 4 tenths = ____________ tenths
Answer:- 4 ones 4 tenths + 4 tenths = 48  tenths

i. 8 thousandths + 6 ones 8 thousandths = ____________ thousandths
Answer:- 8 thousandths + 6 ones 8 thousandths = 6016  thousandths

Question 2.
Solve using the standard algorithm.
a. 0.4 + 0.7 = ____________
Answer:- 0.4 + 0.7 = 1.1

b. 2.04 + 0.07 = ____________
Answer:- 2.04 + 0.07 = 2.11

c. 6.4 + 3.7 = ____________
Answer:- 6.4 + 3.7 = 10.1

d. 56.04 + 3.07 = ____________
Answer:- 56.04 + 3.07 = 59.11

e. 72.564 + 5.137 = ____________
Answer:- 72.564 + 5.137 = 77.701

f. 75.604 + 22.296 = ____________
Answer:- 75.604 + 22.296 = 97.900

Question 3.
Walkway Over the Hudson, a bridge that crosses the Hudson River in Poughkeepsie, is 2.063 kilometers long. Anping Bridge, which was built in China 850 years ago, is 2.07 kilometers long.
a. What is the total span of both bridges? Show your thinking.
Answer:- The total span of both bridges are 4,133 km.  As Hudson bridge is 2.063 long and Anping Bridge is 2.07 long and we have to add up both the
bridges km, then we got 4133km.

b. Leah likes to walk her dog on the Walkway Over the Hudson. If she walks across and back, how far will she and her dog walk?
Answer:- If they across and walk back to the Bridge that means they have walked for 4126 km, That means she and her dog walks that bridge two types
So, I have added the bridge km two times. 2.063 + 2.063 = 4.126km.

Question 4.
For his parents’ anniversary, Danny spends $5.87 on a photo. He also buys a balloon for$2.49 and a box of strawberries for $4.50. How much money does he spend all together? Answers:- He spends$12.86. The photo costs $5.87 + balloon costs$2.49 + Box of strawberries $4.50 =$5.87 + $2.49 +$4.50 = \$12.86.

Scroll to Top