By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 180 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 180

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

10 more than 23 is __________

Answer:

10 more than 23 is add 10 to the 23.

10 + 23 = 33.

Question 2.

80 Ã— 1 =

Answer:

80 Ã— 1 = 80

Multiplying 80 with 1 then we get 80

Any number multiplied by 1 except 0 then we get the same number.

Question 3.

How many feet are there on 7 people?

Answer:

1 person has 2 feet.

7 people = 7 Ã— 2 = 14 feet.

7 people has 14 feet.

Question 4.

Answer:

Question 5.

What is 3 hundred more than 2,568?

Answer:

3 hundred more than 2568 adds 300 to 2568.

300 + 2568 = 2868.

Question 6.

Fill in the missing number.

1,216; 1,116; 1,016; ______

Answer:

1216 – 100 = 1116

1116 – 100 = 1016

1016 – 100 = 916

The missing number is 916.

Question 7.

Label the prism with the words width, length, and height.

Answer:

Question 8.

Write 30 minutes the clock.

Answer:

The here left side is the hour’s place and the right side is the minute’s place.

Question 9.

Circle the pentagon.

Answer:

The Pentagon has 5 sides.

Question 10.

Mark spends one-third of the day sleeping. He spends 8 hours at school and one-sixth of his day at soccer practice. How much free time does Mark have?

Answer:

Given that,

Mark spends sleeping a day is 1/3 day.

1 day = 24 hours

1/3 of 24 = 8 hours

He spends 8 hours in school.

He practices soccer for 1/6 of his day.

1/6 of 24 hours = 4 hours.

Therefore 8 + 8 + 4 = 20

24 – 20 = 4

Mark has 4 hours of free time.