By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 159 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 159

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer: 22

Explanation:

By subtracting 19 from 41 we get 22.

Question 2.

70 × 2 =

Answer: 140

Explanation:

By multiplying the two given numbers 70 and 2 we get 140.

Question 3.

Draw an array with two rows of nine.

Answer:

Question 4.

How many groups of 7 are there in the number 56?

Answer: 8

56 ÷ 7 = 8

Thus 8 groups of 7 are there in 56.

Question 5.

Answer: $16.50

Explanation:

By adding the three given numbers we can find the total amount.

Question 6.

2 × = 12

Answer: 6

Explanation:

Let the missing number be x.

2 × x = 12

x = 12/2

x = 6

2 × 6 = 12

Question 7.

These two floors are to be tiled. Circle the floor that needs less tile.

Answer:

Question 8.

How many pints are there in a quart?

Answer:

1 quart = 2 pints

Thus there are 2 pints in a quart.

Question 9.

Are the lines below parallel or intersecting?

Answer: The lines shown above are the intersecting lines.

Question 10.

Sheldon loves movies and buys a new DVD each week. The DVDs cost $19.99 each. How much does Sheldon spend on DVDs in 4 weeks?

Answer:

Given,

Sheldon loves movies and buys a new DVD each week.

The DVDs cost $19.99 each.

19.99 × 4 = $79.96

Therefore Sheldon spend $79.96 in 4 weeks.