# 180 Days of Math for Third Grade Day 146 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 146 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 146

Directions: Solve each problem.

Question 1.
40 – 16 = __________
40 – 16 = 24
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 16 from 40 the difference is equal to 24.

Question 2.
6 × 7 = 6 × 7 = Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 6 with 7 the product is equal to 42.

Question 3.
13 × 1 = 13 × 1 = Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 13 with 1 the product is equal to 13.

Question 4.
If you make 25 tally marks, how many groups of 5 will there be?
Divide 25 tally marks by 5 the quotient is equal to 5 groups.
25/5 = 5 groups
If I make 25 tally marks, then 5 groups of 5 will be there.

Question 5.
What is 3 hundred more than 1,306?
1,306 + 300 = 1,606
The number 1,606 is 3 hundred more than 1,306.

Question 6.
9 × = 54
9 × = 54
Explanation:
To get the product 54 we need to perform multiplication operation. Multiply 9 with 6 the product is equal to 54. The missing multiplicand is 6.

Question 7.
Circle the floor that needs more tile.  Explanation:
In the above image we can observe two different floors. The floor B needs more tile than floor A. So, draw a circle for floor B.

Question 8.
Which is longer: a yard or a meter?
Meter is longer than yard.

Question 9.
How many lines of symmetry are there in a regular pentagon?
Five lines of symmetry are there in a regular pentagon.
Explanation:
A regular pentagon have 5 sides. The number of lines of symmetry in a pentagon is equal to the number of sides.

Question 10.
If a flagpole is 21 feet tall, how many yards tall is it?