By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 112 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 112

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

20 – 11 =

Answer: 20 – 11 = 9

Explanation:

By subtracting 11 from 20 we get 9.

Question 2.

What is the product of four and ten?

Answer:

product of four and ten = 4 × 10 = 40

Question 3.

Answer:

Explanation:

By performing a multiplication operation for two given numbers we can find the product.

So, 15 × 7 = 105

Question 4.

Answer: 90

The quotient is 90 and the remainder is 0.

Question 5.

Circle the largest number.

691

196

619

Answer:

691 is greater than 619 and 196.

Question 6.

9 × = 27

Answer:

Let the missing number be x.

9 × x = 27

x = 27/9

x = 3

So, 9 × 3 = 27

Question 7.

What time is shown below?

Answer: By seeing the above clock we can say that the time is 11:06.

Question 8.

Circle the figure with the smaller area.

Answer:

Figure B has a smaller area than figure A.

Question 9.

What is the range of pizzas sold each day?

Answer:

Number of pizzas sold on Monday = 82

Number of pizzas sold on Tuesday = 75

Number of pizzas sold on Wednesday = 93

Number of pizzas sold on Thursday = 87

Number of pizzas sold on Friday = 105

Number of pizzas sold on Saturday = 111

Number of pizzas sold on Sunday = 93

The least number of pizzas were sold on Tuesday and the highest number of pizzas on Saturday.

So, the range is 75 to 111.

Question 10.

There are four red balls, six yellow balls, and two green balls in a box. What fraction of the balls are red?

Answer:

Given,

There are four red balls, six yellow balls, and two green balls in a box.

Total number of balls = 4 + 6 + 2 = 12

The fraction of red balls = 4/12 = 1/3