By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 60 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 60

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

45 + 62 = ___

Answer:

45+62 = 107.

Explanation:

The addition of 45 and 62 is 45+62 = 107.

Question 2.

Answer:

10×27 = 270.

Explanation:

The multiplication of 10 and 27 is 10×27 = 270.

Question 3.

Answer:

369÷3 = 123.

Explanation:

The division of 369 by 3 is 369÷3 = 123.

Question 4.

What is the largest possible four-digit number you can make from the digits 2, 7, 9, and 6?

_______________________

Answer:

The largest possible four-digit is 9,762.

Explanation:

The largest possible four-digit number you can make from the digits 2, 7, 9, and 6 is 9,762.

Question 5.

\(\frac{2}{9}\) – \(\frac{5}{9}\) = ___

Answer:

\(\frac{2}{9}\) – \(\frac{5}{9}\) = \(\frac{-3}{9}\).

Explanation:

The subtraction of \(\frac{2}{9}\) – \(\frac{5}{9}\)

= \(\frac{2-5}{9}\)

= \(\frac{-3}{9}\).

Question 6.

Write the next number in the pattern. 360, 450, 540,

_______________________

Answer:

360, 450, 540,630.

Explanation:

The next number in the pattern is 360, 450, 540,630. As the pattern follows the factors of 90.

Question 7.

\(\frac{5}{8}\) of is 25.

Answer:

The missing digit is 40.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be \(\frac{5}{8}\) of X = 25,

\(\frac{5}{8}\) × X = 25,

X = 25×\(\frac{8}{5}\)

= 5 × 8

= 40.

Question 8.

Write the expression for the product of 7 and h.

_______________________

Answer:

The expression for the product of 7 and h is

7×h.

Question 9.

How many meters are in \(\frac{1}{4}\) kilometers?

_______________________

Answer:

250 meters.

Explanation:

As 1km = 1000 m, so for \(\frac{1}{4}\) kilometers it will be

\(\frac{1}{4}\) kilometers = \(\frac{1}{4}\) × 1000

= 250 meters.

Question 10.

Is the angle less than, greater than, or equal to 90 degrees?

_____________________

Answer:

Angle less than 90 degrees.

Explanation:

The above angle is 60 degrees and it is an acute angle because it is less than 90 degrees.

Question 11.

The numbers 0 – 9 are on the calculator. If you randomly push one number on the calculator, what is the probability that you will not push a 5 or 6?

________________________

Answer:

\(\frac{8}{10}\).

Explanation:

Given that the numbers 0 – 9 are on the calculator and If you randomly push one number on the calculator that you will not push a 5 or 6, so the probability will be \(\frac{8}{10}\).

Question 12.

A movie is 2 hours 23 minutes long. If the movie ends at 4:25, what time did the movie start?

Answer:

The movie starts at 2:02

Explanation:

Given that a movie is 2 hours 23 minutes long and the movie was ended at 4:25, so the start time will be 4:25-2:23 = 2:02.