By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 54 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 54

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

39 + 56 = ____

Answer:

39 + 56 = 95.

Explanation:

By adding 39 and 56 we will get the result as 39+56 = 95.

Question 2.

31 • 10 = ____

Answer:

31×10 = 310.

Explanation:

By multiplying 31 by 10 we will 31×10 = 310.

Question 3.

72 ÷ 9 = ______

Answer:

72 ÷ 9 = 8.

Explanation:

By diving 72 by 9 we will get the result of 72÷9 which is 8.

Question 4.

Is 16 a composite number?

__________

Answer:

Yes, 16 is a composite number.

Explanation:

Yes, 16 is a composite number. As 16 has more than two factors.

Question 5.

Write 1\(\frac{3}{4}\) as an improper fraction.

_____________

Answer:

\(\frac{7}{4}\).

Explanation:

Given 1\(\frac{3}{4}\) in mixed fraction, so in improper fraction it will be \(\frac{7}{4}\).

Question 6.

3 + (-2) + 4 = ___

Answer:

3 + (-2) + 4 = 5.

Explanation:

Given the expression is 3 + (-2) + 4

= 3 – 2 + 4

= 1 + 4

= 5.

Question 7.

Answer:

Question 8.

Solve for r if \(\frac{r}{2}\) = 12.

r = ___

Answer:

r = 12.

Explanation:

Given \(\frac{r}{2}\) = 12,

r = 12×2

= 24.

Question 9.

How many kilograms are in 7,000 grams?

_____________

Answer:

7,000 grams = 7 kg.

Explanation:

As 1 g = 0.001 kg, so

7,000 g = 7,000×0.001

= 7 kg.

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Answer:

Name the figure. | Circle |

How many surfaces? | 1 |

How many vertices? | 0 |

Does it stack or roll? | Roll |

Is it a plane shape or a solid shape? | Plane shape |

Question 11.

The numbers 20 through 30 were written on individual cards and placed in a bag. If you take one card from the bag, what is the probability that it will be a multiple of 10?

_______________________

Answer:

The probability of picking the multiple of 10 is \(\frac{1}{2}\).

Explanation:

Given that the numbers, 20 through 30 were written on individual cards and placed in a bag. So the probability of picking the multiple of 10 is \(\frac{1}{2}\).

Question 12.

On a bus. Mia watched 8 people get off and 4 get on at the first stop, 3 people get off and 10 get on at the second stop, and 5 people get off and 7 get on at the third stop. If there are now 25 passengers, how many people were on the bus when Mia started counting?

_______________________

Answer:

There are 33 passengers when Mia started counting.

Explanation:

Given that on a bus, Mia watched 8 people get off and 4 get on at the first stop and 3 people get off and 10 get on at the second stop, and then 5 people get off and 7 get on at the third stop. And if there are 25 passengers, then in the first stop 28 – 8 + 4 = 24 passengers. In second stop 24 – 3 + 10 = 31 passengers. In third stop 31 – 5 + 7 = 33 passengers. There are 33 passengers when Mia started counting.