By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 52 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 52

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Calculate 49 more than 567

_______________________

Answer:

567+49 = 616.

Explanation:

The number 567 more than 49 is 567+49 = 616.

Question 2.

26 × 10 = ____

Answer:

26 × 10 = 260.

Explanation:

By multiplying 26 and 10 we will get 26 × 10 = 260.

Question 3.

-670 ÷ 10 = ____

Answer:

-670 ÷ 10 = -67.

Explanation:

By dividing -670 by 10 we will get the -670 ÷ 10 = -67.

Question 4.

Write the expanded notation for 4,237.

_______________________

Answer:

4000+200+30+7.

Explanation:

The expanded form of 4,237 is

4000+200+30+7.

Question 5.

–\(\frac{1}{11}\) + –\(\frac{3}{11}\) = ___

Answer:

–\(\frac{4}{11}\).

Explanation:

By adding –\(\frac{1}{11}\) + –\(\frac{3}{11}\) we will get \(\frac{-1-3}{11}\)

= –\(\frac{4}{11}\).

Question 6.

Complete the input/output chart. Look for a pattern and write the rule.

Answer:

Here, the input pattern follows count off 10, and output also follows count off 10.

Input | 42 | 52 | 62 | 72 | 82 | 92 |

Output | 56 | 66 | 76 | 86 | 96 | 106 |

Question 7.

30 ÷ = 5

Answer:

The missing digit is 6.

Explanation:

Let the missing digit be X, so 30÷X = 5,

X = 30÷5

= 6.

Question 8.

Find m. 8m = 16

m = ____

Answer:

m = 2.

Explanation:

Given the equation is 8m = 16,

m = \(\frac{16}{8}\)

=2.

Question 9.

Write the time 4:39 P.M. in a 24-hour time format.

Answer:

16:39.

Explanation:

The time 4:39 P.M. in a 24-hour time format is 16:39.

Question 10.

To make this pattern, has Tile A been reflected, translated, or rotated?

Answer: Translated

Question 11.

Student | Savings Amount |

Jack | $144 |

Trevor | $137 |

Brandon | $85 |

Michael | $202 |

Write the savings amounts in order from least to greatest.

_______________________

Answer:

$85, $137, $144, $202.

Explanation:

The savings amounts in order from least to greatest are Brandon $85, Trevor $137, Jack $144, and Michael $202.

Question 12.

Mr. Kendrik was 25 years old when his daughter Melissa was born, If Melissa was born in 2001, in what year was Mr. Kendrik born?

_______________________

Answer:

Mr. Kendrik born in the year 1976.

Explanation:

Given that Mr. Kendrik was 25 years old when his daughter Melissa was born and if Melissa was born in 2001. So Mr. Kendrik was born in the year 2001-25 = 1976.