# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 51 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 51 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 51

Directions Solve each problem.

Question 1.
56 – 39 = ___
56-39 = 17.

Explanation:
By subtracting 39 in 56 we will get 17.

Question 2.
9 × 40 = ______
9 × 40 = 360.

Explanation:
By multiplying 9 and 40 we will get 9 × 40 = 360.

Question 3.

42÷7 = 6.

Explanation:
By dividing 42 by 7 we will get 42÷7 = 6.

Question 4.
What is the value of the digit 9 in 4,729?
_______________________
9 is in one’s place.

Explanation:
The value of the digit 9 in 4,729 is one’s place.

Question 5.
Is 1$$\frac{2}{3}$$ less than or greater than 1$$\frac{3}{4}$$?
_______________________
1$$\frac{2}{3}$$ less than 1$$\frac{3}{4}$$.

Explanation:
GIven 1$$\frac{2}{3}$$ which is $$\frac{5}{3}$$ and in decimal 1.67 and 1$$\frac{3}{4}$$ which is $$\frac{7}{4}$$ and in decimals it will be 1.75. So 1$$\frac{2}{3}$$ is less than 1$$\frac{3}{4}$$.

Question 6.
4 + 2 • 5 + 3 = ____
4 + 2 • 5 + 3 = 48.

Explanation:
Given the expression is 4 + 2 • 5 + 3, so
4 + 2 • 5 + 3 = 6 × 8
= 48.

Question 7.
% of 80 is 20.
25% of 80 is 20.

Explanation:
Let the missing % be X, so X% of 80 is 20
X% × 80 = 20
$$\frac{X}{100}$$ × 80 = 20
$$\frac{4X}{5}$$ = 20
4X = 20×5
X = $$\frac{20×5}{4}$$
= 25.

Question 8.
Solve for f. f + $$\frac{3}{8}$$ = $$\frac{5}{8}$$ f = ___
f = $$\frac{1}{4}$$.

Explanation:
Given that f + $$\frac{3}{8}$$ = $$\frac{5}{8}$$,
f = $$\frac{5}{8}$$ – $$\frac{3}{8}$$
= $$\frac{5-3}{8}$$
= $$\frac{2}{8}$$
= $$\frac{1}{4}$$.

Question 9.
How many pints are in a quart?
_______________________
2 pints in 1 quarts.

Explanation:
There are 2 pints in 1 quarts.

Question 10.
Which line is perpendicular to line B?
_______________________

Answer: line G is perpendicular to line B.

Question 11.
Record the data in the table. Trish has 2 brothers and 1 sister. Max doesn’t have any siblings. Melissa has 2 brothers. Allison has 1 sister. Trent has a brother and a sister.

 Child’s Name Brothers Sisters Trish 2 1 Max 0 0 Melissa 2 0 Allison 0 1 Trent 1 1

Question 12.
A farmer sold 250 of his sheep, bought 35 more sheep, and then bought 68 more sheep. After 3 died, he sold another 260. If he now has 190 sheep, how many sheep did he have at the beginning?
_______________________