By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 44 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 44

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

58-52= 6.

Explanation:

By subtracting 52 in 58 we will get 58-52= 6.

Question 2.

7 × 7 = ___

Answer:

7 × 7 = 49.

Explanation:

By multiplying 7 by 7 we will get 7 × 7 = 49.

Question 3.

(-20) ÷ (-5) = ____

Answer:

(-20) ÷ (-5) = 4.

Explanation:

By dividing -20 by -5 we will get (-20) ÷ (-5) = 4.

Question 4.

Is 409 an odd or an even number?

_______________________

Answer:

409 is an odd number.

Explanation:

The number 409 is an odd number as the number is not divisible by 2.

Question 5.

Is 1\(\frac{1}{5}\) equal to \(\frac{6}{5}\)? ___

Answer:

1\(\frac{1}{5}\) = \(\frac{6}{5}\).

Explanation:

Yes, 1\(\frac{1}{5}\) equal to \(\frac{6}{5}\). As 1\(\frac{1}{5}\) is in mixed fraction, so in improper fraction it will be \(\frac{6}{5}\).

Question 6.

5^{2} ÷ 5 • 2 = _____

Answer:

5^{2} ÷ 5 • 2 = 10.

Explanation:

Given the expression is 5^{2} ÷ 5 • 2 which is

5^{2} ÷ 5 • 2 = 25 ÷ 5 • 2

= 5 • 2

= 10.

Question 7.

53 28 = 25

Answer:

53-28 = 25.

Explanation:

By subtracting 28 in 53 we will get 25.

Question 8.

Finde. 31e = 93

e = ____

Answer:

e = 3.

Explanation:

Given the expression is 31e = 93,

e = \(\frac{93}{31}\)

= 3.

Question 9.

How many minutes are in 3\(\frac{1}{4}\) hours?

Answer:

3\(\frac{1}{4}\) hours = 195 minutes.

Explanation:

As 1 hour is equal to 60 minutes, so for 3\(\frac{1}{4}\) hours it will be

\(\frac{13}{4}\) hours × 60

= 13 × 15

= 195 minutes.

Question 10.

Complete the chart for the shape.

Name the figure. | |

How many sides? | |

How many angles? | |

Does it have symmetry? | |

Is it a plane shape or solid? |

Answer:

Name the figure. | Hexagon |

How many sides? | 6 |

How many angles? | 6 |

Does it have symmetry? | 6 |

Is it a plane shape or solid? | Plane shape |

Question 11.

Imagine you write each letter of the word EXCELLENT on a different card and then shuffle the cards. You turn the deck of cards facedown on a table and turn over the top card. What is the probability you will turn over a letter with only curved lines?

_____________________

Answer:

There are 9 letters so there are 9 cards.

The probability you will turn over a letter with only curved lines = 1/9

Question 12.

On a swim team of 20 people, one-fourth of the swimmers compete in the backstroke. How many swimmers compete in the backstroke event?

_____________________

Answer:

The number of swimmers competing in the backstroke event is 5 swimmers.

Explanation:

Given that a swim team of 20 people, one-fourth of the swimmers compete in the backstroke. So the number of swimmers competing in the backstroke event is 20×\(\frac{1}{4}\)

= 5 swimmers.