# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 43 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 43 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 43

Directions Solve each problem.

Question 1.
79 + 4 = ___
79+4 = 83.

Explanation:
By adding 79 and 4 we will get 79+4 = 83.

Question 2.
10 × 13 = ______
10 × 13 = 130.

Explanation:
By multiplying 10 and 13 we will get 10 × 13= 130.

Question 3. 40÷10= 4.

Explanation:
By dividing 40 by 10 we will get 40÷10= 4.

Question 4.
Round 2,449 to the nearest hundred.
_______________________
3,000.

Explanation:
By rounding 2,499 to the nearest hundred we will get 3,000.

Question 5.
$$\frac{4}{5}$$ of 30 is ___.
$$\frac{4}{5}$$ of 30 is 24.

Explanation:
Given $$\frac{4}{5}$$ of 30 which is
$$\frac{4}{5}$$ × 30
= 4 × 6
= 24.

Question 6.
Write the missing numbers in the pattern.
-5, -4, ___, _____, -1, 0
The missing numbers are -3, -2.

Explanation:
The missing numbers in the pattern are -3, -2, as the pattern follows countback off -1 to the numbers. So the complete pattern is -5, -4, -3, -2, -1, 0.

Question 7. % of 90 is 45.
50% of 90 is 45.

Explanation:
Let the missing digit be X, so the expression will be X% of 90 is 45
latex]\frac{X}{100}[/latex] × 90 = 45
latex]\frac{9X}{10}[/latex] = 45
9X = 45×10
X = latex]\frac{45×10}{9}[/latex]
= 50.

Question 8.
127 56 = 183
127+56= 183.

Explanation:
By adding 127 and 56 we will get 127+56 = 183.

Question 9.
How many millimeters are in 4.2 centimeters?
_______________________
42 mm.

Explanation:
As 1 cm is 10 mm, so 4.2 cm is
4.2 cm = 4.2×10
= 42 mm.

Question 10.
Name the solid figure.
________________ Hexagonal prism.

Explanation:
The above solid figure is a Hexagonal prism.

Question 11.
Steve, Mark, Melissa, Joe, and Mary are in a group. They randomly line up at the door. What is the probability that the name of the first person in line begins with L?
_______________________
Given,
Steve, Mark, Melissa, Joe, and Mary are in a group. They randomly line up at the door.
Total = 5
None of their names start their names with the letter L.
So, the probability that the name of the first person in line begins with L is 0/5.

Question 12.
Jan doubled her starting number, added 5, subtracted 7, divided by 3, then squared the result, If her final answer was 36, what was her starting number?
________________
The starting number is 8.

Explanation:
Given Jan doubled her starting number, the number be 2X. And added 5 to that number, so the number be 2X+5 and subtracted 7 then 2X+5-7 which is 2X+2 then divided by 3 which is (2X+2)÷3 and then squared the result [(2X+2)÷3]^2. So the final answer was 36,
[(2X+2)÷3]^2 = 36,
(2X+2)÷3 = 6,
(2X+2) = 6×3
(2X+2) = 18,
2X = 18-2
2X = 16,
X = latex]\frac{16}{2}[/latex]
= 8.

Scroll to Top