By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 40 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 40

**Directions Solve each Problem.**

Question 1.

Answer:

232-49 = 183.

Explanation:

By subtracting 49 in 232 we will get 183.

Question 2.

12 â€¢ 5 = ___

Answer:

12Ã—5 = 60.

Explanation:

By multiplying 12 and 5 we will get 12Ã—5 = 60.

Question 3.

80 Ã· (-8) = ______

Answer:

80 Ã· (-8) = -10.

Explanation:

By dividing 80 by -8 we will get 80 Ã· (-8) = -10.

Question 4.

What is the smallest possible two-digit number that can be made from the digits 4, 9, and 3?

_______________________

Answer:

34.

Explanation:

The smallest possible two-digit number that can be made from the digits 4, 9, and 3 is 34.

Question 5.

Write \(\frac{9}{4}\) as a mixed number.

Answer:

2\(\frac{1}{4}\).

Explanation:

Given the fraction is \(\frac{9}{4}\) in mixed number will be 2\(\frac{1}{4}\).

Question 6.

8 + 3 â€¢ (9 + 1) = ______

Answer:

8 + 3 â€¢ (9 + 1) = 38.

Explanation:

Given the expression is 8 + 3 â€¢ (9 + 1),

8 + 3 â€¢ (9 + 1) = 8 + 3 â€¢ (10),

= 8 + 30

= 38.

Question 7.

40 10 = 400

Answer:

40Ã—10 = 400.

Explanation:

By multiplying 40 and 10 we will get 40Ã—10 = 400.

Question 8.

Solve for y. \(\frac{y}{4}\) = 12.5

y = _____

Answer:

y = 50.

Explanation:

Given the expression is \(\frac{y}{4}\) = 12.5,

y = 12.5Ã—4 = 50.

Question 9.

How many meters are in 1\(\frac{3}{4}\) kilometers?

__________________

Answer:

1\(\frac{3}{4}\) kilometers = 1,750 m.

Explanation:

As 1km = 1000 m, so 1\(\frac{3}{4}\) kilometers is

1\(\frac{3}{4}\) kilometers = \(\frac{7}{4}\) Ã—1000

= 7Ã—250

= 1,750 m.

Question 10.

Use a protractor to measure the angle.

_______________________

Answer:

60 degrees.

Explanation:

The measure of the angle is 60 degrees.

Question 11.

How much more are the shoes than the shirt after the discount?

___________________

Answer:

The cost of the shoes more than the shirt after the discount is $22.05.

Explanation:

The shoes after discount is $45 of 35% which is

= 45Ã—\(\frac{35}{100}\)

= 9Ã—\(\frac{7}{4}\)

= 15.75.

So the cost of shoes after discount is $45-15.75= $29.25.

The cost of the shirt after the discount is $24 of 30% which is

= 24Ã—\(\frac{30}{100}\)

= 24Ã—\(\frac{3}{10}\)

= $7.2.

So the cost of the shirt after the discount is $24-7.2 = $16.8.

So the cost of the shoes more than the shirt after the discount is $29.25-$7.2 = $22.05.

Question 12.

Use three of the numbers 3, 4, 5, 12, and 15 to complete the number sentence. Do not use any number more than once.

(___ – ___) Ã— ____ = 8

Answer:

(5 – 3) Ã— 4 = 8.

Explanation:

The expression will be (5 – 3) Ã— 4 = 8.