180 Days of Math for Sixth Grade Day 36 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 36 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 36

Directions Solve each problem.

Question 1.
80 – 14 = ______
Answer:
80-14 = 66.

Explanation:
By subtraction 14 from 80 we will get 80-14 = 66.

Question 2.
10 × 5 = ______
Answer:
10 × 5 = 50.

Explanation:
By multiplying 10 and 5 we will get 10 × 5 = 50.

Question 3.
-90 ÷ -10 = ___
Answer:
-90 ÷ -10 = -9.

Explanation:
The division of -90 by -10 we will get -90 ÷ -10 = -9.

Question 4.
What is the number 4 less than 2?
_______________________
Answer:
4-2 = 2.

Explanation:
The number 4 less than 2 is 4-2 = 2.

Question 5.
Is \(\frac{3}{4}\) greater than, less than, or equal to \(\frac{6}{8}\) ?
_____________________
Answer:
\(\frac{3}{4}\) = \(\frac{6}{8}\).

Explanation:
\(\frac{3}{4}\) is equal to \(\frac{6}{8}\). As \(\frac{6}{8}\) is \(\frac{3}{4}\).

Question 6.
29 • 3 ÷ 3 = ___
Answer:
29 • 3 ÷ 3 = 29.

Explanation:
Given the expression is 29 • 3 ÷ 3,
29 • 3 ÷ 3 = 29 • 1
= 29.

Question 7.
Solve for v. \(\frac{v}{7}\) = 22
v = ____
Answer:
v= 154.

Explanation:
Given the expression is \(\frac{v}{7}\) = 22,
v = 22×7
= 154.

Question 8.
4 180 Days of Math for Sixth Grade Day 36 Answers Key 1 29 = 116
Answer:
4×29 = 116.

Explanation:
By multiplying 4 and 29 we will get 4×29 = 116.

Question 9.
2 yards = ______ inches
Answer:
2 yards = 72 inches.

Explanation:
As 1 yard is 36 inches, so 2 yards will be
= 2×36
= 72 inches.

Question 10.
Draw a side view of the rectangular prism.
180 Days of Math for Sixth Grade Day 36 Answers Key 2
Answer:
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 36_10

Question 11.
What is the probability that the spinner will land on a sport that uses a ball?
_____________________
180 Days of Math for Sixth Grade Day 36 Answers Key 3
Answer:
The probability is \(\frac{5}{6}\).

Explanation:
The probability that the spinner will land on a sport that uses a ball is \(\frac{5}{6}\).

Question 12.
I am part of a whole. I am four times as large as one-fifth. I am a decimal. What am I?
_____________________
Answer:
The decimal is 0.8.

Explanation:
Four times as large as one-fifth means 4×\(\frac{1}{5}\)
= \(\frac{4}{5}\)
= 0.8.

Leave a Comment

Scroll to Top