By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 30 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 30

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

64 + 27 = ____

Answer:

64 + 27 = 91.

Explanation:

By adding 64 and 27 we will get 64 + 27 = 91.

Question 2.

5 Ã— 3 = ___

Answer:

5 Ã— 3 = 15.

Explanation:

By multiplying 5 and 3 are 5 Ã— 3 = 15.

Question 3.

36 Ã· -4 = ____

Answer:

36 Ã· -4 = -9.

Explanation:

The division of 36 by -4 is 36 Ã· -4 = -9.

Question 4.

How many digits are in 67,392?

_______________________

Answer:

5 digits.

Explanation:

The number of digits in the number 67,392 is 5 digits.

Question 5.

Is 3\(\frac{3}{4}\) greater than, less than, or equal to \(\frac{14}{4}\)?

Answer:

3\(\frac{3}{4}\) greater than \(\frac{14}{4}\).

Explanation:

3\(\frac{3}{4}\) greater than \(\frac{14}{4}\). As 3\(\frac{3}{4}\) is \(\frac{15}{4}\).

Question 6.

(20 – 8)^{2} = ____

Answer:

(20 – 8)^{2} = 144.

Explanation:

Given that (20 – 8)^{2} which is (12)^{2}

= 144.

Question 7.

Findx. 1.3 Ã· x = 3.8 x = ____

Answer:

x = 0.342.

Explanation:

Given the expression is 1.3 Ã· x = 3.8,

x = 1.3 Ã· 3.8

= 0.342.

Question 8.

Answer:

The missing digit is 6.

Explanation:

Let the missing digit be X, so the expression will be \(\frac{1}{X}\) of 18 is 3.

\(\frac{1}{X}\) Ã— 18 = 3,

18 = 3 Ã— X,

X = \(\frac{18}{3}\)

= 6.

Question 9.

How many days are in the month of December?

_______________________

Answer:

31 days.

Explanation:

There are 31 days in the month of December.

Question 10.

Circle the obtuse angle measurement.

48Â° 169Â° 295Â°

Answer:

169Â° is the obtuse angle measurement.

Explanation:

169Â° is the obtuse angle measurement. As the obtuse angle is from 90Â° to 180Â°.

Question 11.

A box of a dozen donuts contains 5 chocolate donuts, 4 sprinkled donuts, 2 lemon donuts, and 1 raspberry-filled donut. If you reach in and grab a donut, what is the probability that it will be a lemon donut?

________________________

Answer:

The probability of picking lemon donuts is \(\frac{2}{12}\).

Explanation:

Given that a box of a dozen donuts contains 5 chocolate donuts, 4 sprinkled donuts, 2 lemon donuts, and 1 raspberry-filled donut. The total donuts are 5+4+2+1 = 12 donuts. So the probability of picking lemon donuts is \(\frac{2}{12}\).

Question 12.

Haru needs to be at school at 8:15. If it takes him 20 minutes to walk to school, 15 minutes to eat breakfast, and 12 minutes to get dressed and brush his hair, what time should he get up?

_______________________

Answer:

He needs to get up at 7:28 A.M.

Explanation:

Given that Haru needs to be at school at 8:15 it takes him 20 minutes to walk to school and 15 minutes to eat breakfast, and 12 minutes to get dressed and brush his hair which is 20+15+12 = 47 minutes. So he needs to get up at 7:28 A.M.