By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 172 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 172
Directions: Solve each problem.
Question 1.
147 + 652 = ____________
Answer:
147 + 652 = 799
Explanation:
Perform addition operation on above two numbers. Add 147 with 652 the sum is 799.
Question 2.
42 × 30 = __________
Answer:
42 × 30 = 1,260
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 42 with 30 the product is 1,260.
Question 3.
463 ÷ 6 = __________
Answer:
463 ÷ 6 = 77.17
Explanation:
Perform division operations on the above two given numbers. Divide 463 by 6the quotient is 77.17.
Question 4.
Write 475,926 in expanded notation.
Answer:
The expanded notation of 475,926 is 400,000 + 70,000 + 5,000 + 900 + 20 + 6.
Question 5.
25% of 640 is _________.
Answer:
25% = 25/100
Multiply 25% with 640.
25/100 × 640
= 1/4 × 640
= 160
Explanation:
The given 25% in fraction form as 25/100. Multiply 25% with 640 the product is 160. So, 25% of 640 is 160.
Question 6.
Complete the table. Look for a pattern and write the rule.
Number of Squares | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Number of Sides | 4 | 8 | 12 | 16 | 20 |
Answer:
Rule : Multiply the number of squares by 4 to get the number of sides.
Number of squares = 1
1 × 4 = 4
Number of sides = 4
Number of squares = 2
2 × 4 = 8
Number of sides = 8
Number of squares = 3
3 × 4 = 12
Number of sides = 12
Number of squares = 4
4 × 4 = 16
Number of sides = 16
Number of squares = 5
5 × 4 = 20
Number of sides = 20
Question 7.
Write the expression for seventy-two more than a number g.
Answer:
The expression for seventy-two more than a number g is g + 72.
Question 8.
Find j.
5j = 65
j = _________
Answer:
5j = 65
j = 65/5
j = 13
Explanation:
To calculate j value we have to perform division operation on given equation. Divide 65 by 5 the quotient is 13.
Question 9.
8 gallons = __________ pints
Answer:
We know that,
1 gallon = 8 pints
8 gallons = 8 × 8 pints
= 64 pints
8 gallons = 64 pints
Question 10.
Name the triangle that has all angles equal to 60°.
Answer:
The equilateral triangle has all angles equal to 60°.
Explanation:
A triangle that has all sides equal in length is called an equilateral triangle. In an equilateral triangle, all angles are equal to 60°.
Question 11.
Student |
Savings Amount |
Jack | $144 |
Trevor | $137 |
Brandon | $85 |
Michael | $202 |
Jack earned his money by mowing lawns. If he charges $12.00 to mow a lawn, how many lawns did he mow in order to earn his savings?
Answer:
In the above table, we can observe different students’ savings amount. Jack’s saving amount is $144.
Jack earned his money by mowing lawns.
He charges $12.00 to mow a lawn.
$12.00 x 12 lawns = $144.00
In order to earn his savings, he mows 12 lawns.
Question 12.
Circle the factors of the given product.
Possible Factors |
Product |
||||||||
9 | 3 | 5 | 2 | 10 | 6 | 15 | 13 | 16 | 156 |
Answer:
The factors of 156 are 1, 2, 3, 4, 6, 12, 13, 26, 39, 52, 78 and 156.
Explanation:
The numbers that divide 156 exactly without leaving a remainder are the factors of 156. The number 156 is an even number.
The factors of 156 are 1, 2, 3, 4, 6, 12, 13, 26, 39, 52, 78 and 156. The factors of the given product 156 are 3, 2, 6, 13. The factors are circled as we can observe in the above image.