# 180 Days of Math for Sixth Grade Day 171 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 171 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 171

Directions: Solve each problem.

Question 1.
Subtract 143 from 478.
478 – 143 = 335
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 143 from 478 the difference is 335.

Question 2.
71 × 6 = __________
71 × 6 = 426
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 71 with 6 the product is 426.

Question 3.  Explanation:
Perform division operation on above two given numbers. Divide 285 by 5 the quotient is 57.

Question 4.
What is the value of the digit 6 in 35,690?
The Place value from left to right for 35,690.
3 – Ten Thousands
5 – Thousands
6 – Hundreds
9 – Tens
0 – Ones
The value of the digit 6 in the number 35,690 is 6 Hundreds.

Question 5.
Write one and two hundred fifty-six thousandths as a decimal.
One and two hundred fifty-six thousandths as a decimal form as 1.256.

Question 6.
4 × 5 12 = 32
4 × 5 12 = 32
Explanation:
To get the sum 32 we need to perform addition operation in the expression after the digit 5 and before the digit 12. Place the addition symbol in between 5 and 12. First multiply 4 with 5 the product is 20. Add 20 with 12 the sum is 32.

Question 7.
Distribute.
25(11 + h) = __________
25(11 + h)
= 25 × 11 + 25 × h
= 275 + 25h
Explanation:
The Distributive property means if a number is multiplied with addition of number and a variable enclosed in parenthesis, then the total multiplication value is equal to the addition of multiplication of that number with the number in the parenthesis and multiplication of that number with the variable. So, multiplying 25 with (11 + h) gives us the result as 275 + 25h.

Question 8.
Find d.
$$\frac{d}{12}$$ = 10
d = __________
$$\frac{d}{12}$$ = 10
d = 10 × 12
d = 120
Explanation:
To calculate d value we have to perform multiplication operation on the above given equation. Multiply 10 with 12 the product is 120.

Question 9.
How many grams are in 4.5 kilograms?
1 gram = 0.001 kilograms
1 kilogram = 1000 grams
To convert kilograms into grams we need to multiply 4.5 kilograms with 1,000 grams.
4.5 x 1,000 grams = 4,500 grams
There are 4,500 grams in 4.5 kilograms.

Question 10.
Which line is perpendicular to line G? Line B is perpendicular to Line G as we can observe in the above image.

Question 11.
Record the data in the circle chart.
Twelve people were surveyed. Six like dogs. Three like cats. An equal number of people like cats and birds.  Explanation:
Twelve people were surveyed.
Six people like dogs.
Three people like cats.
An equal number of people like cats and birds.
So, three people like birds.
The above data is recorded in the circle chart as we can observe in the above image.

Question 12.
Soup is on sale at the store for 3 cans for $150. How much would it cost to buy 12 cans? Answer: Given, Soup is on sale at the store for 3 cans for$150.
150 ÷ 3 = $50 Cost to buy 12 cans = 12 ×$50 = $600 So, the total cost to buy 12 cans =$600.

Scroll to Top