By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 150** regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 150

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Perform addition operation on above three given numbers. Add 25 with 26 and 47 the sum is 98.

Question 2.

20 × 30 = ___________

Answer:

20 × 30 =** 600**

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 20 with 30 the product is 600.

Question 3.

What is half of 76?

Answer:

76/2 = 38

**38** is half of 76.

Explanation:

Perform division operation on above given number. Divide 76 by 2 the quotient is 38. The half of 76 is 38.

Question 4.

How many digits are in 906,500?

Answer:

The given number is 906,500. Count the number of digits in the given number. There are **6 digits** in 906,500.

Question 5.

Write 1.07 as a mixed number.

Answer:

The mixed number of 1.07 is **1 7/100.**

Explanation:

The given decimal number 1.07 can be written in the fraction form as 107/100. The fraction 107/100 in mixed number form as

** 1 7/100. **The mixed number of 1.07 is 1 7/100.

Question 6.

Write the next number in the sequence. 326, 276, 226,

Answer:

The next number in the sequence is 326, 276, 226, **176**.

Explanation:

The given sequence is 326, 276, 226,

The difference between the first and second numbers is 50.

326 – 276 = 50

The difference between the second and third number is 10.

276 – 226 = 10

So, the next number in the sequence with a difference of 50.

226 – 50 = 176

The next number in the sequence is 326, 276, 226, **176**.

Question 7.

0.39 = %

Answer:

0.39 = %

39/100 = 0.39

The given decimal 0.39 is denoted in percentage as 39%.

Question 8.

Distribute.

-2( x + 3) = ____________

Answer:

-2( x + 3)

= -2 × x + (-2) × 3

= **– 2x – 6**

So, multiplying -2 with (x + 3) gives us the result as -2x -6.

Question 9.

How many meters are in 3.8 kilometers?

Answer:

Conversion from kilometers to meters as below,

1 km = 1000 m

To convert 3.8 kilometers into meters we have to multiply 3.8 with 1000m the product is 3800m.

3.8 km × 1000 m = 3800 m

**3.8 kilometers is equal to 3800 meters**

There are 3,800 meters in 3.8kilometers.

Question 10.

Is the angle acute, straight, or reflex?

Answer:

The above given angle is **Straight angle**.

Explanation:

A straight angle has a value of 180 degrees.

The angle which is more than 180 degrees and less than 360 degrees is called as reflex angle.

The angle with less than 90 degrees is called an **acute angle**.

Question 11.

What is the median of this set of data?

78, 45, 32, 81, 18, 54, 23

Answer:

The given set of data is 78, 45, 32, 81, 18, 54, 23.

The median of a given set of data is the middle number in the set.

To calculate the median first we have to arrange the data either in ascending order or descending order.

The given set of data in ascending order is 18, 23, 32, **45**, 54, 78, 81.

The middle number in the set of data is** 45**.

The median for the above given set of data is **45**.

Question 12.

Terri is allowed to play games on the computer 5 minutes for every 30 minutes she reads. If she reads for 6 hours one week, how many minutes can she play on the computer?

Answer:

Terri is allowed to play games on the computer 5 minutes for every 30 minutes she reads.

**30 minutes = 5 minutes**

If she reads for 6 hours in one week.

1 hour = 60 minutes

6 hours = ?

6 x 60 = 360 minutes

**6 hours = 360 minutes**

30 minutes = 5 minutes

360 minutes = ?

(360 x 5)/30 =** 60 minutes
**If she reads for 6 hours one week then she can play 60 minutes on the computer.