By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 151 regularly, students can get better problem-solving skills.

Directions: Solve each problem.

Question 1.
100 – 57 = __________
100 – 57 = 43
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 57 from 100 the difference is 43.

Question 2.
Calculate the product of 34 and 6.
34 × 6 = 204
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 34 with 6 the product is 204.

Question 3.

Explanation:
Perform division operation on above given numbers. Divide 250 by 5 the quotient is 50.

Question 4.
What is the value of the digit 8 in the number 169,378?
In the number 169,378 the value of the digit 8 is 8 ones or 8 units.
Explanation:
The value of digits is determined as ones, tens, hundreds, thousands, ten-thousands and so on, based on their position in the number. So, the number 169,378 the value of the digit 8 is 8 ones or 8 units.

Question 5.
$$\frac{2}{5}$$ + $$\frac{7}{10}$$ = __________
2/5 + 7/10
= (4 + 7)/10
= 11/10
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 2/5 with 7/10 the sum is 11/10.

Question 6.
-10 + 3 × 7 = _________
-10 + 3 × 7
= -10 + 21
= 11
Explanation:
Multiply 3 with 7 the product is 21. Now the expression is -10 + 21.
Next perform addition operation on the expression. Add – 10 with 21 the sum is 11.

Question 7.
142 67 = 75 + 0
142  67 = 75 + 0
Explanation:
We have to perform subtraction operation on left side because the difference is equal to the right side result. Subtract 67 from 142 the difference is 75. Perform addition operation on right side values. Add 75 with 0 the sum is 75. Both left side and right side values are equal.

Question 8.
Find d.
170 – d = 60
d = __________
170 – d = 60
170 – 60 = d
110 = d
Explanation:
To calculate d value we have to perform a subtraction operation. Subtract 60 from 170 the difference is 110. The value of d is equal to 110.

Question 9.
What is the volume of the solid with a 4-cm square base that is 3 cm high?

Base = 4 cm
Height = 3 cm
Volume = lbh
V = 4 × 4 × 3
V = 48 cubic cm

Question 10.
Which line is parallel to line C?

In the above image we can observe the Line E is parallel to Line C.

Question 11.
What is the mean of this set of data?
18, 25, 31, 31, 44, 68, 76
Mean is calculated by dividing the sum of given numbers by the total number of numbers. We know that mean is the average of the given numbers.
To calculate the sum of given numbers. First, we have to add all the given numbers.
18 + 25 + 31 + 31 + 44 + 68 + 76 = 293
Total number of given numbers are 7.
Mean = Sum of given numbers/Total number of given numbers
Mean = 293/7 = 41.86
Mean = 41.86 or 41.9

Question 12.
It takes a rollercoaster 3 minutes 45 seconds to run the track and 2 minutes 30 seconds to unload and load people in between runs. How many runs can the rollercoaster make in 1 hour?
Given,
It takes a rollercoaster 3 minutes 45 seconds to run the track and 2 minutes 30 seconds to unload and load people in between runs.
3 min 45 seconds
2 min 30 seconds
5 min 75 seconds
75 seconds = 1 min 15 seconds
So, total = 6 mins 15 seconds
It takes 6 min 15 seconds to run the rollercoaster.
1 hour = 60 mins
60 ÷ 6.15 = 10 (approx)
Thus the rollercoaster can make 10 runs in 1 hour.

Scroll to Top
Scroll to Top