By accessing our **180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 67 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fourth Grade Answers Key Day 67

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

23 + 17 = ___

Answer:

Explanation:

The sum of 23 and 17 is 40

**Ones**Â Place Value

3 + 7 = 10

Put the 0 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

**Tens**Â Place Value

1 + 2 + 1 = 4

Put the 4 in Tens place

Question 2.

\(\frac{1}{2}\) 0f 14 is ____

Answer:

\(\frac{1}{2}\) 0f 14 is

Explanation:

\(\frac{1}{2}\) x \(\frac{14}{1}\)

cross multiplied both sides

\(\frac{1}{2}\) x \(\frac{14}{1}\)Â = \(\frac{14}{2}\)

\(\frac{14}{2}\) = 7

Question 3.

14 Ã· 2 = ___

Answer:

Explanation:

The first number, 14, is called the dividend.

The second number, 2 is called the divisor.

The quotient is 7

and the remainder is 0

Question 4.

Divide 50 by 10. _______

Answer:

Explanation:

The first number, 50, is called the dividend.

The second number, 10 is called the divisor.

quotient is 5

and the remainder is 0.

Question 5.

How many digits are in the number 2,967?

______________

Answer:

There are 4 digits in the number 2967

Explanation:

2,967 (two thousand nine hundred sixty-seven) is an oddÂ four-digitsÂ composite number following 2966 and preceding 2968

Question 6.

45 – = 40

Answer:

45 – 5 = 40

Explanation:

45 – 40 = 5

so, we have to subtract 5 from the number 45

Question 7.

How many Mondays are in February?

________________

Answer:

Explanation:

There are 4 Mondays in the month of February

Question 8.

Trish starts to watch TV at 7:30 P.M. and ends at 8:10 P.M. How long did she watch?

________________

Answer:

She watched 40 minutes.

Explanation:

The formula for calculating elapsed time isÂ elapsed time = end time â€“ start time. Subtract the minutes and hours separately.

8 : 10 – 7 : 30 =0 : 40 P.M.

Question 9.

Name this shape.

______________

Answer:

Trapezoid

Explanation:

A trapezoid isÂ a quadrilateral with one pair of opposite sides parallel. It can have right angles (a right trapezoid), and it can have congruent sides (isosceles), but those are not required.

Question 10.

Our sum is 13. The difference between us is 1. What numbers are we?

________________

Answer:

The numbers are 6 and 7.

Explanation:

7 + 6 = 13

7 – 6 = 1

Number 6 and 7 matches to the given question.