# 180 Days of Math for Fifth Grade Day 109 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 109 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 109

Directions: Solve each problem.

Question 1.
13 + 27 + 18 = ____________
58

Explanation: Question 2. 138

Explanation: Question 3.
917 ÷ 4 = ___________
229.25

Explanation: Question 4.
Write the smallest possible numeral using the digits 7, 5, 2, and 4.
2,457

Explanation:
The other possibilities are all bigger than the number 2,457.

The other possibilities are 2,547; 2,475; 2,745; 2,754; 4,275; etc.

Question 5.
Write 85% as a decimal.
0.85

Explanation:
(85/100) = 0.85 Question 6.
16 – 12 + 13 × 2 = ___________
30

Explanation:
Given, 16 – 12 + 13 × 2

First calculate 16 – 12 = 4 Now calculate, 13 × 2 = 26 16 – 12 + 13 × 2

= 4 + 26

= 30

Question 7. + 39 = 101
62

Explanation:
Given, _____(x) + 39 = 101

x + 39 = 101

Subtract 39 on both sides.

x + 39 – 39 = 101 – 39

x = 62 Question 8.
Write the time in words. 9 : 11

Question 9.
No, Triangle cannot be a quadrilateral.

Explanation:
Triangle can never be a quadrilateral. As “Quad” means four and triangle can have only 3 sides.

Question 10.
True or false?
When reading a coordinate grid, it is correct to give the horizontal (bottom) coordinate before the vertical (side) coordinate.
True

Explanation:
The horizontal(bottom) is represented as x-axis and vertical(side) is represented by y-axis. To read a coordinate grid. we give x-axis coordinate ad then y-axis coordinate.

Question 11.
You make trail mix using the following ingredients: 25 candies, 50 raisins, 75 pieces of cereal, and 50 peanuts. If you reach in the bowl and grab one piece of food, what is the probability you will grab a piece of cereal?
0.375

Explanation:
Number of candies =25
Number of raisins =50
Number of pieces of cereal  =75
Number of peanuts =50

Total = 25 + 50 + 75 +50 = 200

The probability you will grab a piece of cereal = 75/200

=0.375

Question 12.
Monique wants to buy a new CD player that costs $82.95. She makes$5.50 each week babysitting her sister while her mom makes dinner. How many weeks will it take her to earn enough money for the CD player?
15.08, Approximately, 16 weeks.

Explanation:
Monique wants to buy a new CD player = 82.95$Money she makes each week by babysitting = 5.50$

1 week – $5.50 ?(x) –$82.95

x = 1 × 82.95/ 5.50 (by cross multiplication)

x = 82.95/5.50

x= 15.08

Approximately, 16 weeks. Scroll to Top
Scroll to Top