By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 105 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 105

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

11 + 9 + 16 + 22 = ___________

Answer:

58

Explanation:

Question 2.

19 Ã— 4 = ___________

Answer:

76

Explanation:

Question 3.

Is 35 divisible by 3?

Answer:

No.

Explanation:

No, 35 is not divisible by 3. The division of 35 and 3 is not 0. The number which is not 0 as the result for any division, then it is not divisible or factor of the divisor.

Question 4.

How many digits are in 351,694?

Answer:

6

Explanation:

3 is in lakhs place.

5 is in ten thousands place.

1 is in thousands place.

6 is in hundreds place.

9 is in tens place.

4 is in one’s place.

Question 5.

\(\frac{1}{5}\) Ã— 8 = ___________

Answer:

1.60

Explanation:

Given, (1/5) Ã— 8

= 8 Ã· 5

= 1.60

Question 6.

Write the number that comes next in the sequence.

4,728; 4,818; 4,908;

Answer:

4,998

Explanation:

The sequence is in the difference of 90.

4,728 + 90 = 4,818

4,818 + 90 = 4,908

4,908 + 90 = 4,998

Question 7.

10 Ã— 10 = 100 Ã·

Answer:

1

Explanation:

10 Ã— 10 = 100

As, 10 Ã— 10 = 100 Ã· ____

100 = 100 Ã· 1

100 = 100

Hence satisfied.

Question 8.

What is the elapsed time from 10:48 A.M. to 11:19 A.M.?

Answer:

31 minutes.

Question 9.

Is the angle below closest to: 40Â°, 70Â°, or 90Â°?

Answer:

70Â°

Explanation:

The angle is more than 40Â° and less than 90Â°, so it is 70Â°

Question 10.

What fraction of the books read this year were read by Jim?

Answer:

8/35

Explanation:

Total number of books read by everyone = 16 + 4 + 10 + 8 + 14 + 6 +12

= 70

Number of books read by Jim = 16

The fraction of books read by Jim = Number of books read by Jim/ Total number of books read by everyone

= 16/70

=8/35

Question 11.

Two red and two blue blocks are placed into a bag. You randomly take two of the blocks out of the bag. List all the possible outcomes.

Answer:

(1/3)

Explanation:

The possible outcomes are two red blocks, two blue blocks, one blue block and red block.

Any one of the three options may be the outcome, so (1/3).

Question 12.

If you add 432 to me, the sum is 725. What number am I?

Answer:

293

Explanation:

Let us consider the unknown number be ‘x’.

432 + x = 725

subtract 432 o both sides.

432 + x – 432= 725 – 432

x =293