By accessing our **180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 106 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Fifth Grade Answers Key Day 106

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Subtract 47 from 83.

Answer:

36

Explanation:

Question 2.

33 × 4 = ____________

Answer:

132

Explanation:

Question 3.

Answer:

70.5

Explanation:

Question 4.

Is 3578 greater than or less than 3,587?

Answer:

Less than.

Explanation:

3,587 – 3,578 = 9

as 3,578 is less than 3,587.

Question 5.

Write 0.5 as a fraction.

Answer:

(1/2)

Question 6.

16 ÷ 4 + 25 ÷ 5 = ___________

Answer:

9

Explanation:

Given, 16 ÷ 4 + 25 ÷ 5

16 ÷ 4 = 4

25 ÷ 5 = 5

16 ÷ 4 + 25 ÷ 5

= 4 + 5

= 9

Question 7.

72 ÷ = 9

Answer:

8

Explanation:

72 ÷ x = 9

Divide 9 on both sides.

(72 ÷ x) = 9 ÷ 9

x = 8

Question 8.

10,000 mL = _________ L

Answer:

10 L

Explanation:

1000 ml = 1 L

10,000 ml = ?(x)

x = (10,000 × 1 L) ÷ 10000

x = 10

Question 9.

How many vertices does the pyramid have?

Answer:

7 vertices.

Question 10.

What fraction of the people chose vanilla as their favorite ice cream?

Answer:

(1/4)

Question 11.

If you spin the spinner 3 times, how many times are you likely to land on blue?

Answer:

1

Explanation;

The probability of the spinner to land on blue = (1/3)

The probability of the spinner to land on blue, if you spin the spinner 3 times = 3 × (1/3)

= 1

Question 12.

A magazine costs $3.25. If you buy one each week, how much money will you spend in 2 months?

Answer:

26

Explanation:

The cost of magazine = 3.25$

Money you need to spend in 2 months= 8 × 3.25$

As 8 is the number of weeks in two months.

= 8 × 3.25$

= 26