Worksheet on Indian Numbering System

Worksheet on Indian Numbering System | Indian Numbering System Worksheets with Answers

Get the complete practice material for Indian Numbering System. Follow the worksheet on Indian Numbering System along with the solutions in the below sections. Refer to the step-by-step procedure to solve number system problems and get expertise in it.

Go through the below sections to get the complete material of the numbering system in the Indian method. In the previous article, you got to know how a problem can be solved both in international and Indian methods. But in this article, you can check the solutions to the problems in the Indian method.

Also, Read:

Worksheet on Indian Numbering System

Question 1:

Write the number “894043” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 894043

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
8 9 4 0 4 3

Standard Form – 8,94,043

Number Name in Indian Place Value System – Eight Lakhs Ninty Four Thousand and Forty-Three


Question 2:

Write the number “54632000” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 54632000

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
5 4 6 3 2 0 0 0

 Standard Form Р5,46,32,000

Name in Indian Place Value System – Five Crores Forty Six Lakhs Thirty Two Thousand


Question 3:

Write the number “46388292” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the given number is 46388292

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
4 6 3 8 8 2 9 2

 Standard Form Р4,63,88,292

Name in Indian Place Value System – Four Crores Sixty Three Lakhs Eighty-Eight Two Hundred and Ninty Two


Question 4:

Write the number “75483362” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 75483362

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
7 5 4 8 3 3 6 2

Standard Form: 7,54,83,362

Name in Indian Place Value System – Seven Crores Fifty Four Eighty-Three Thousand Three Hundred and Sixty Two


Question 5:

Write the number “14068546” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 14068546

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
1 4 0 6 8 5 4 6

Standard Form: 1,40,68,546

Name in Indian Place Value System: One Crore Four Lakhs Sixty-Eight Thousand Five Hundred and Forty-Six


Question 6:

Write the number “56322477” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 56322477

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
5 6 3 2 2 4 7 7

Standard Form – 5,63,22,477

Name in the Place Value System – Five Crores Sixty Three Lakhs Twenty Two Thousand Four Hundred and Seventy-Seven


Question 7:

Write the number “19843764” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 19843764

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
1 9 8 4 3 7 6 4

Standard Form – 1,98,43,764

Name in the Place Value System – One Crore Ninety-Eight Lakhs Fourty Three Thousand Seven Hundred and Sixty Four


Question 8:

Write the number “54274573” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 54274573

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
5 4 2 7 4 5 7 3

Standard Form – 5,42,74,573

Name in the Place Value System – Five Crores Forty-Two Lakhs Seventy Four Thousand Five Hundred and Seventy Three


Question 9:

Write the number “46798493” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 46798493

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
4 6 7 8 4 9 3

Standard Form – 4,67,98,493

Name in the Place Value System – Forty-Six Lakhs Seventy-Eight Thousand Four Hundred and Ninety-Three


Question 10:

Write the number “946515385” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 946515385

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
9 4 6 5 1 5 3 8 5

Standard Form – 94,65,15,385

Name in the Place Value System – Ninty Four Crores Sixty Five Lakhs Fifteen Thousand Three Hundred and Eighty Five


Question 11:

Write the number “35427297” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 35427297

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
3 5 4 2 7 2 9 7

Standard Form – 3,54,27,297

Name in the Place Value System – Three Crores Fifty Four Lakhs Twenty Seven Thousand Two Hundred and Ninety-Seven


Question 12:

Write the number “2687492747” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 2687492747

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
2 6 8 7 4 9 2 7 4 7

Standard Form – 2,68,74,92,747

Name in the Place Value System – Two Billion Sixty Eight Crores Seventy Four Lakhs Ninety Two Thousand Seven Hundred and Forty-Seven


Question 13:

Write the number “6972415425” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 6972415425

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
6 9 7 2 4 1 5 4 2 5

Standard Form – 6,97,24,15,425

Name in the Place Value System – Six Billion Ninety Seven Crores Twenty Four Lakhs Fifteen Thousand Four Hundred and Twenty Five


Question 14:

Write the number “1500045” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 1500045

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
1 5 0 0 0 4 5

Standard Form – 15,00,045

Name in the Place Value System – Fifteen Lakhs and Forty-Five


Question 15:

Write the number “82432675” in the Indian Place Value System?

Solution:

As given in the question, the number is 82432675

Billion Crore Lakhs Thousands Hundred
Billion Ten Crore Crores Ten Lakhs Lakhs Ten Thousand Thousand Hundreds Tens Ones
8 2 4 3 2 6 7 5

Standard Form – 8,24,32,675

Name in the Place Value System – Eight Crores Twenty Four Lakhs Thirty Two Thousand Six Hundred and Seventy-Five

Leave a Comment

Scroll to Top