# Spectrum Math Grade 4 Chapter 7 Lesson 2 Answer Key Problem Solving

This handy Spectrum Math Grade 4 Answer Key Chapter 7 Lesson 7.2 Problem SolvingĀ provides detailed answers for the workbook questions.

## Spectrum Math Grade 4 Chapter 7 Lesson 7.2 Problem Solving Answers Key

Solve each problem. Show your work.

Question 1.
Brandy has a curvy slide that is 5 feet long. Pedro has a curvy slide that is 8 feet long. How many inches longer is Pedro’s slide than Brandy’s slide?
Pedroās slide is ___________ inches longer.
Answer:
Pedroās slide is 36 inches longer.

Explanation:
Given,
Brandy has a curvy slide that is 5 feet long.
Pedro has a curvy slide that is 8 feet long.
To find: How many inches long is Pedro’s slide than Brandy’s slide?
we need to subtract Brandy’s curvy slide from Pedro’s curvy slide
8 – 5 = 3 feet
Now convert feet to inches.
1 feet = 12 inches
3 feet is equal to how many inches
12 Ć 3 = 36 inches.

Question 2.
Kristi and Brian were competing in the long jump. Kristi jumped 9 feet. Brian jumped 6 feet. How many total yards did Kristi and Brian jump together?
They jumped a total of ______________ yards.
Answer:
They jumped a total of 5 yards.

Explanation:
Given,
Kristi jumped 9 feet.
Brian jumped 6 feet.
Total feet jumped = 9 + 6 = 15 feet
1 yard = 3 feet
how many yards is equal to 15 foot
15 Ć· 3 = 5 yards

Question 3.
The new speedboat measures 25 yards long. The old speedboat measured 18 yards long. How many feet longer is the new speedboat than the old speedboat?
The new speedboat is _______________ feet longer.
Answer:
The new speedboat is 21 feet longer.

Explanation:
Given,
The new speedboat measures 25 yards long.
The old speedboat measured 18 yards long.
Subtract to find the new speedboat than the old speedboat
25 – 18 = 7 yards
1 yard = 3 feet
7 yards is equal to how many feet?
7 Ć 3 = 21 feet.

Question 4.
The brown snake measures 12 feet long. The green snake measures 15 feet long. How many yards long are both the brown snake and the green snake?
Both snakes together are ______________ yards long.
Answer:
Both snakes together are 9 yards long.

Explanation:
Given,
No of feet the brown snake has = 12 feet
No of feet the green snake has = 15 feet
total yards long are both the brown snake and the green snake has = 12 + 15 = 27 feet
1 yard = 3 feet
How many yards do 27 feet have
27 Ć· 3 = 9 yards

Question 5.
The hot air balloon traveled 15 miles on Monday and 18 miles on Tuesday. It still has 25 more miles to go to get to its destination. At the end of the trip, how many yards will the hot air balloon have traveled?
It will have traveled ______________ yards.
Answer:
It will have traveled 102080 yards.

Explanation:
Given,
No of miles hot air balloon traveled on Monday = 15
No of miles hot air balloon traveled on Tuesday = 18
Total miles traveled = 15 + 18 = 33 miles
It still has 25 more miles to go to get to its destination
33 + 25 = 58 miles
1 mile = 1760 yard
58 Ć 1760 = 102080 yards

Question 6.
Davidās flying disc soared for 468 feet. David picked it up and threw it again, and it soared for 375 feet. How many total yards did Davidās flying disc soar?
Davidās disc soared for ______________ yards.
Answer:
Davidās disc soared for 281 yards.

Explanation:
Given,
Davidās flying disc soared for 468 feet.
David picked it up and threw it again, and it soared for 375 feet.
Total yards = 468 + 375
= 843 feet
Convert feet to yards
1 yard = 3 foot
how many yards is equal to 843 feet
843 Ć· 3 = 281 yards

Scroll to Top
Scroll to Top